Şekerbank

Türkiye’de İlk Olan Lisanslı Kadın Seyis Eğitimi Başladı...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye’de İlk Olan Lisanslı Kadın Seyis Eğitimi Başladı...

Elazığ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık  Müdürlüğü, Türkiye Jokey Kulübü Elazığ Hipodrom Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, İş-Kur tarafından ortaklaşa düzenlenen ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim, Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığınca desteklenen Kırsalda Kadın Seyisler Yetişiyor projesi kapsamında "Atlar Emin Ellerde" sloganıyla 40 kadına 46 iş günü sürecek,  lisanslı seyislik eğitimi verilmeye başlandı. Eğitimler sonunda seyis olmaya hak kazanan kadınlar Türkiye'nin ilk lisanslı seyisleri olacak.

Elazığ TJK At Hastanesinde açılışı yapılan seyislik kursuna, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan KARAHAN, İŞKUR İl Müdürü Abdullah BALCI, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kazım ATICI, TJK Elazığ Hipodrom Müdürü Erdoğan TEMİZ ve seyis olacak kadınlar katıldı.

Kursun açılışında konuşma yapan, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan KARAHAN  tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı. İl Müdürü  Turan KARAHAN daha sonra Türkiye'de ilk  olan  ve 46 iş günü sürecek olan kurs ile ilgili bilgi verdi. KARAHAN; " Bugün başlayan kurs ile lisanslı bayan seyis yetişecektir. Bu vesile ile emeği geçen bütün yetkililere teşekkür ederim. Uyguladığımız bu proje inşallah diğer illerimize de örnek olur. İngiltere gibi bir ülkede seyislerin %70'ini kadınlar oluşturuyor. Türkiye'de ise  lisanslı  kadın seyis bulunmamaktadır. Bakanlık olarak özellikle stratejik önemi olan, kırsalda kadın istihdamının oluşturulması için bir seferberlik ilan ettik. Bu seferberliğin içerisinde bu gün başlayacak kurs ile birlikte bayan kardeşlerimize tarım dışı istihdam oluşturacağız. Seyislik lisansını alan bayan kursiyerler, lisanslarını aldıktan sonra, haralarda, otellerdeki atçılık bölümlerinde, hastalık tedavisi yapılan hippoterapi merkezlerinde  ve hipodromlarda çalışabileceklerdir." dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Oxford mezunu kadın, piliç üretimini kadın çalışanlarla artırıyorÖnceki Haber

Oxford mezunu kadın, piliç üretimini kad...

Meyve Yetiştiriciliği ve Budama Konulu Eğitim DüzenlendiSonraki Haber

Meyve Yetiştiriciliği ve Budama Konulu E...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar