Şekerbank

TÜBİTAK Projelerinde ‘Ziraat Fakültesi’ Farkı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TÜBİTAK Projelerinde ‘Ziraat Fakültesi’ Farkı
ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ(OMÜ) ZİRAAT FAKÜLTESİ DEKANI PROF. DR. ORHAN KURT, OMÜ'DE TÜBİTAK(TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU) PROJELERİNİN YÜZDE 30'UNU ZİRAAT FAKÜLTESİ'NİN ALDIĞINI SÖYLEDİ.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Kurt, OMÜ’de Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) projelerinin yüzde 30’unu Ziraat Fakültesi’nin aldığını söyledi.
Şimdiye kadar Ziraat Fakültesi’nin 5 bine yakın mezun verdiğini söyleyen Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Kurt, şu ana kadar mezunların birçok alanda görev yaptığını ifade etti. Özellikle yönetici ve akademisyen alanında OMÜ Ziraat Fakültesi mezunu olduğunu dile getiren Kurt, bu mezunların arasında milletvekili, rektör ve pek çok idareci olduğunu bildirdi. OMÜ Ziraat Fakültesi 9 bölümü ile birçok alanda çalışmalarını sürdürüyor. Ziraat Fakültesi öğretim üyelerinin lisans ve lisansüstü ciddi çalışmalar içinde olduğunu belirten Kurt, yoğun çalışma programına rağmen öğretim üyelerinin TÜBİTAK projeleri için ciddi çalışmalar yürüttüğünü söyledi. OMÜ’deki TÜBİTAK projelerinin yüzde 30’unun Ziraat Fakültesi öğretim üyeleri tarafından yapıldığını ifade eden Prof. Dr. Kurt, "Bu çok önemli bir rakam. Fakültemizde hemen her dönem bir ya da iki TUBİTAK projesi geçiyor. Bu gerçekten ciddi bir rakamdır. Hem fakültemiz hem de üniversitemiz adına bu çok olumlu bir durumdur. Çünkü bu çalışmalar uluslararası yayın camiasında yerini alıyor. Birçok araştırmaya da kaynak oluşturabiliyor" dedi.
"ÖĞRENCİLERE TARIMSAL GİRİŞİMCİLİK DERSİ"
Öğrencilerin motivasyonunu artırmak için ciddi çalışmalar içinde olduklarını söyleyen Prof. Dr. Kurt, "Bu anlamda üniversite senatosundan geçen Tarımsal Girişimcilik Dersi’ni bu yıl uygulamaya koyduk. Tarımsal girişimcilik dersi Ziraat Fakültesi’ndeki bütün bölümlerde uygulanacak. Kendi alanlarında yurt içi ve yurt dışında tanınırlıkları artmış marka, olmuş firma sahiplerini buraya davet ederek Tarımsal Girişimcilik dersinde öğrencilerimize başarı hikayelerini anlatmalarını sağlayacağız. Biz onlardan öğrencilerimize tarımı anlatmasını istemeyeceğiz. Biz onlardan öğrencilerimize başarı hikayelerini anlatmalarını isteyeceğiz. Böylelikle öğrencilerimizi tarım sektöründe, sadece akademik alanda değil tarımsal girişimcilik alanında da donanımlı hale getirmek istiyoruz. Öğrencilerimizin buradan edinecekleri izlenimler doğrultusunda, farklı tarım alanlarında yeni fikirler üretebileceğini düşünüyoruz. Amacımız donanımlı gençler yetiştirerek, gençlerimizin ülke ziraatine farklı katkı sağlamalarıdır" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hassa’nın 'Volkan Jeomorfolojisi ve Bitki Örtüsü konferansı' düzenlendi.Önceki Haber

Hassa’nın 'Volkan Jeomorfolojisi ve Bitk...

ÖĞRENCİLER, EKOLOJİK TARIMLA TANIŞTISonraki Haber

ÖĞRENCİLER, EKOLOJİK TARIMLA TANIŞTI

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar