Şekerbank

“Toprağa Özel Sevgi Projesi” Sera Açılış Programı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Toprağa Özel Sevgi Projesi” Sera Açılış Programı

Özel gereksinimli öğrencilerin tarımsal faaliyetlerine katkıda bulunmasını sağlamak, öğrencilerde bitki sevgisini geliştirmek, öğrencilerin çevreye duyarlı, sorumluluk sahibi bireyler olarak yetişmesini sağlamak, öğrencilerin mesleki anlamda beceri kazanmalarına yardımcı olmak, öğrencilere istihdam alanı oluşturmak, toplumda onların da var olduğunu göstermek, kamuoyunda bu konudaki farkındalığı artırmak amacıyla; İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Karabük Belediyesi Başkanlığı paydaşlığı ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün yürüttüğü’ ‘Toprağa Özel Sevgi'' projesinin sera açılışı gerçekleştirildi.

Proje kapsamında, okul bahçesine 105 m² sera, dikim ve sunum masası olarak kullanılacak 22 adet masa ve üretim materyalleri temin edildi. Farklı illerde bulunan Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Okulu tarım atölyelerinden kaktüs ve sukulent bitki çelikleri, il atölyesinde kullanılmak üzere hediye olarak gönderildi.

Projenin açılışına Vali Fuat Gürel ve eşi Özlem Aras Gürel, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Seher Berker, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Vali Yardımcısı Barbaros Baran, Ovacık Kaymakamı Mehmet Zahid Doğu, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ,  İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun,  İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Vargeloğlu ve kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

 Açılış konuşmasında Tarım ve Orman İl Müdürü Çetin Ayvalık yaptığı açıklamda; ''Hafif düzeyde zihinsel engelli bireylerin iş ve meslek hayatına atılmaları ve başkalarına bağımlı olmadan yaşamlarını devam ettirebilmeleri amacıyla hizmet veren; İlimiz Sevgibağı Özel Eğitim Mesleki Eğitim Okulunda, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle yaptığımız bir protokolle hayata geçen " Toprağa Özel Sevgi" projemizin en önemli bileşeni, okulumuzda bir Tarım Atölyesinin açılmasıdır. Projemizle; başlangıçta üretimi ve çoğaltılması gayet kolay olan kaktüs ve sukulent türü bitkilerin özel eğitim öğrencilerimiz tarafından tanınması ve yetiştirilmesi sağlanacaktır. Okulda mevcut olan diğer ahşap ve el sanatları atölyeleri ile koordineli çalışılarak bu atölyelerde yine özel eğitim öğrencileri tarafından üretilecek olan saksı ve süslemeler ile yetiştirilen bitkiler pazarlanmaya hazır hale getirilecektir. Projemize destek veren kurum ve kuruluşlara, şahsım ve teşkilatım adına teşekkür ediyorum" dedi.

Vali Gürel ise yaptığı konuşmada; ''Hazırlanan serada özel çocuklarımız hem üretime ortak olacaklar, hem de sosyalleşecekler, beceri kazanacaklar. Projenin hazırlanmasından uygulamaya geçirilmesine kadar emeği geçen bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Ayrıca bu seranın yapılmasında katkı sunan kurumlarımıza ve işletmelere de teşekkür ederim." dedi.

Seranın açılışı, Vali Fuat Gürel, eşi Özlem Aras Gürel ve öğrenciler tarafından yapıldıktan sonra, öğrencilerle birlikte dizayn edilen sukulent saksıları, Vali Fuat Gürel'e hediye edildi.

Öğrenciler, Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün kardeş okulu olan Aydınlıkevler İlkokulu'ndan gelen misafir öğrencileri ile birlikte, boyama ve pinyata patlatma etkinliği ile doyasıya eğlendiler.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ata Tohumu Ata ToprağındaÖnceki Haber

Ata Tohumu Ata Toprağında

Ayı gülü' açtı, koparmanın cezası 60 bin liraSonraki Haber

Ayı gülü' açtı, koparmanın cezası 60 bin...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar