Şekerbank

TKDK, Burdur'da 25,5 milyon lira hibe ödemesi planlıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TKDK, Burdur'da 25,5 milyon lira hibe ödemesi planlıyor
TKDK Burdur Koordinatörü Okka: - "13. çağrı döneminde 117 proje kabul edildi. Bu projelerin toplam bütçesi yaklaşık 51,5 milyon lira olup, bunun yarısı hibe olarak başvuru sahiplerimize ödenebilecek"

 Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Selami Okka, 13. çağrı döneminde 117 projenin kabul edildiğini belirterek, "Bu  projelerin toplam bütçesi yaklaşık 51,5 milyon lira olup, bunun yarısı hibe olarak başvuru sahiplerimize ödenebilecek" dedi.

TKDK Değerlendirme Toplantısı, Burdur Valisi Hasan Kürklü başkanlığında TKDK İl Koordinatörlüğünde yapıldı. Toplantıda konuşan Okka, Burdur'da 2013'de yapılan 18 milyon liralık yatırıma 11 milyon lira, 2014'deki 42 milyon liralık yatırıma 23 milyon lira hibe ödemesi yaptıklarını söyledi. 

Bugüne kadar 30 hayvancılık işletmesi, 3 süt işleme tesisi, 2 pastane yatırımı, bir  otel tesisi, bir sera, bir dinlenme tesisi, bir süt toplama merkezi ve 140 Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği ve Arıcılık Projesi için sözleşme imzaladıklarını anlatan Okka, "Toplamda 179 proje ile sözleşme imzaladık. Bunların şu anda 161'i faaliyete geçti. Geriye kalan 18 proje 2015 yılı içerisinde faaliyete geçecek" dedi. 

Okka, TKDK İl Koordinatörlüğü olarak 196 kişiye doğrudan, 271 kişiye mevsimlik ve dönemlik istihdam sağladıklarını, 126 traktör desteği ve bin 81 tarım alet ekipman desteği gerçekleştirdiklerini anlattı. 

- "117 proje kabul edildi"

13. çağrı döneminde traktör ve hayvancılık bütçesinin olmaması ve proje kabulü yapmamalarına rağmen, bu çağrı döneminde diğer dönemlere göre daha fazla bütçeli proje alındığını vurgulayan Okka, sözlerini şöyle sürdürdü:

"13. çağrı döneminde 117 proje kabul edildi. Bu  projelerin toplam bütçesi yaklaşık 51,5 milyon lira olup, bunun yarısı hibe olarak başvuru sahiplerimize ödenebilecektir. Şu anda projelerin inceleme ve değerlendirme süreçleri başlamıştır. Onaylanması ve inşaatlarının tamamlanmasından sonra söz konusu hibeler proje sahiplerine ödenecek."

Vali Hasan Kürklü ise yatırımlar konusunda Burdur'un iyi bir noktada olduğunu kaydetti.

 Ne kadar çok proje yapılırsa, pastadan da o büyüklükte pay alınacağını anlatan Kürklü, "Bu fırsatı değerlendirmek lazım. Yüzde 50-60'a çıkacak hibeler var. Bunlar hakikaten çok iyi rakamlar. Bu ilelebet böyle devam edecek diye bir şey yok. Bu, neticede bir projedir ve bitim tarihi vardır. Bu proje devam ediyorken mümkün olduğunca faydalanmamız gerekiyor" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Muş'ta TARSİM eğitim toplantısıÖnceki Haber

Muş'ta TARSİM eğitim toplantısı

Gönen Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldıSonraki Haber

Gönen Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar