Şekerbank

Soya fasulyesi Üretimini Teşvik Toplantısı Yapıldı.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Soya fasulyesi Üretimini Teşvik Toplantısı Yapıldı.
Güney Marmara Bölgesinde soya fasulyesi üretimini arttırmak için Bandırma Ticaret Borsasında toplantı gerçekleştirildi.
Güney Marmara Kalkınma Ajansı yetkilileri Planlama Programlama ve Koordinasyon Birimi Başkanı O. Erol İNCE ile GMKA yetkilisi Emrah Bozkurt,  Balıkesir Büyükşehir Belediyesi  Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün, Borsamızın Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin,Meclis Başkanı İsmail Tunçbilek Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Şükrü Funda ve Muzaffer Zengin ,Borsamız Yem ihtisas komisyonu başkanı ve Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Raif Ocak sektör temsilcileri Besler Soya firması adına Abdullah Güngör, Ankur Soya firması adına Şeref Turan, Kırcı soya firması adına Salih Kırcı  Bandırma Yumurta A.Ş. adına Mustafa Ayhan ile meclis üyemiz Recep Güngör’ün bir araya geldiği toplantıda Güney Marmara’da soya fasulyesi üretiminin arttırılması için yol haritası belirlendi.  
Akçapınar mahallesinde Ayhan Aksu isimli üreticinin soya fasulyesi ekili tarlasında yapılan incelemelerle başlayan programa daha sonra borsa meclis salonunda düzenlenen toplantıyla devam edildi.
Toplantıda Bandırma Ticaret Borsasının 2014 yılında başarıyla gerçekleştirdiği soya fasulyesi üretimini teşvik projesi örnek alınarak daha fazla üretim ve teşvik yöntemleri görüşüldü. Toplantıda bölgedeki soya üretiminin Çukurova gibi bölgelerde yetiştirilen soya ile eşdeğer kalitede olması gerekliliği de belirtildi. Ayrıca sektör temsilcilerinin maliyetler konusundaki önerileri de görüşülerek, üretim aşamasında Büyükşehir Belediyesi,  Ziraat Odaları ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı Borsamızın projeye yapabilecekleri katkılar üzerinde fikir belirtildi. Toplantıda kurumların nasıl bir yol izleyeceği ve ne gibi katkılar yapacağı gibi bir çok konunun ele alınacağı geniş katılımlı bir çalıştayın ekim 2015 ayında borsamızda düzenlenmesi kararlaştırıldı.
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aydın’da 3 Bin 599 Çiftçiye 5,6 Milyon Mısır Primi ÖdenecekÖnceki Haber

Aydın’da 3 Bin 599 Çiftçiye 5,6 Milyon M...

Aydın’da Fırtına Çatı Uçurdu, Meyveler Dibine DöküldüSonraki Haber

Aydın’da Fırtına Çatı Uçurdu, Meyveler D...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar