Şekerbank

Sertifikalı Tohum Kullanımının Yaygınlaştırılması Çalışmaları

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sertifikalı Tohum Kullanımının Yaygınlaştırılması Çalışmaları
Van İlinde sertifikalı tohum kullanımının yaygınlaştırılarak piyasaya yüksek kaliteli hububat arz edilmesinin sağlanması amacıyla yürütülen çalışmalar çerçevesinde Van Ticaret Borsası toplantı salonunda konu ile ilgili olan sektör paydaşlarının katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildi.

Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğünce tertiplenen ve Van İli Un Sanayicileri Derneği Başkanlığı, Van Tarım Kredi Kooperatifi, Ziraat Odaları, İlçe Müdürlükleri ve önder çiftçilerin katılımıyla yapılan toplantıda; Ziraat Mühendisi Arafat SARIBULAK tarafından "hububat üretiminin ülkemiz ve ilimizdeki mevcut durumu, sorunlar ve çözüm önerileri, sertifikalı tohum kullanımının önemi ve sertifikalı tohum desteklemeleri, Van ili için önerilen önemli hububat çeşitleri" konularında sunu yaptı.

Şube Müdürü Ercan ÜNSAL "İlimizde çok geniş alanlarda hububat ekildiğini ancak sertifikalı tohum kullanımının yetersiz olması sebebiyle piyasaya yüksek kaliteli hububat ürünü arz edilmesi konusunda ilimizin hak ettiği yerde olmadığını ve sertifikalı tohum kullanımının yaygınlaştırılması suretiyle verim ve kalitede artış sağlanacağını böylece hem çiftçinin kazancında artış olacağını hem de katma değer oluşturacağını" söyledi.

Toplantı katılımcılarından Van İli Un Sanayicileri Derneği Başkanı Ata ALTAY "İlimizin çok yüksek bir un işleme kapasitesine sahip olduğunu ancak ilimizde üretilen hububatın kalite yönünden ildeki un sanayisinin ihtiyacını karşılamadığını, ihtiyaç duyulan kaliteli buğdayın il dışından getirildiğini" ifade etti. ALTAY "Sertifikalı tohum kullanımının ilimiz için bir zaruret olduğunu ve üretilecek yüksek kaliteli hububatın un sanayicileri tarafından alımının yapılabileceğini" söyledi.

Toplantıya katılan Van Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Mehmet ÇELİKÇİ, sertifikalı tohum ve diğer girdilerin tedariki konularında Tarım Kredi Kooperatifinin sağladığı kolaylıklar hakkında ve kooperatif olarak bu konudaki çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Toplantıya katılan Ziraat Odaları ve çiftçilerin, soru-cevap bölümünde söz alarak bilgi alış verişinde bulunmalarını müteakip toplantı sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ceviz Üretimi Her Geçen Gün ArtıyorÖnceki Haber

Ceviz Üretimi Her Geçen Gün Artıyor

EDİRNE ÇELTİK ÜRETİMİNDE 1. SIRADASonraki Haber

EDİRNE ÇELTİK ÜRETİMİNDE 1. SIRADA

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar