Şekerbank

Şekerbank 'Aile Çiftçiliği'yle kırsal kalkınmaya destek oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şekerbank 'Aile Çiftçiliği'yle kırsal kalkınmaya destek oldu
Dünya hane halkının % 40’ının aile çiftçisi olduğunu belirten Gökhan Ertürk, "Kırsal kalkınmaya destek olmak için 'Aile Çiftçiliği Bankacılığı'nı başlattık" ifadesini kullandı.

SADECE ülkemizde değil dünyada da tarımsal üretimde verimliliğin artması ve sürdürülebilirliğin sağlanması için çözüm ‘Aile Çiftçiliği’ olarak belirlenmiş durumda. Bunun sebebinin dünya hane halkının yüzde 40’ının aile çiftçisi olduğunu belirten Şekerbank Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk, “Dünyadaki gıda üretiminin yüzde 70’i aile çiftçileri tarafından gerçekleştirilmektedir” dedi. Ertürk, Türkiye’deki tarımsal işletmelerin ise yüzde 95’inin aile çiftçilerinden oluştuğunu ve ‘Aile Çiftçiliği’nin ihmal edilmemesi gereken bir gerçek olduğunun altını çizdi. Ertürk, “Kuruluş amacımızı yerine getirerek kırsal kalkınmaya destek olmak için  ‘Aile Çiftçiliği Bankacılığı’nı başlattık" diye konuştu. 

200 UZMAN TARIM İÇİN ÇALIŞIYOR 

"Çiftçimiz tarlasını bırakıp gitmesin diye Türkiye genelinde 200’e yakın tarım bankacılığı uzmanından oluşan bir ekibimiz görev yapıyor” diyen Ertürk, ‘Aile Çiftçiliği Bankacılığı’  ekibinde yer alan Şekerbank çalışanlarının çoğunluğunun, ziraat mühendisleri ya da yöresini iyi tanıyan, bölgedeki tarımsal ürünlere hakim müşteri temsilcilerinden oluştuğunu ifade etti. Amaçlarının, küçük arazilerin birleştirilmesini sağlamak, tarımsal üretimde verimliliği artırmak, kolektif tarımı özendirmek ve yerel kültürün yok olmasını önlemek olduğunu söyleyen Ertürk, bu kapsamda sunduğumuz ürün ve çözümleri şu şekilde sıraladı: "Tarla Büyütme Kredisi ile 5 yıl vade, hasatta ödeme imkanı ve sabit faiz oranı ile tarım arazisinin ekspertiz değerinin yüzde 75’ini finanse ediyoruz. 'Şekerbank Aile Çiftçiliği Bankacılığı’yla yine 5 yıl vadeli, hasatta ödeme imkanı sağlayan ve sabit faiz oranlı Tarım Ekipmanları Kredisi sunuyoruz. 

10 yıl vadeli, sabit faizli kredi

Bu kapsamda çiftçiler, alacakları tarımsal makine ya da ekipmanın fatura ya da kasko değerinin yüzde 75’ini bu uzun vadeli kredi seçeneğiyle finanse edebiliyor. Tarımsal EKOkredi ürünümüzle çiftçi ailelerine modern sulama projelerinin yüzde 100’ünü finanse etme imkanı sunuyoruz. ‘Aile Çiftçiliği Bankacılığı’ kapsamında hibe dışı projelere de finansman sağlamayı hedefliyoruz. Besicilikten süt hayvancılığına, meyveciliğe uzanan tüm projeleri 10 yıl vadeli ve sabit faiz oranlı 'Kırsal Kalkınmaya Destek Kredisi'yle finanse ediyoruz." 

Yerel kültürü yaşatıyoruz  

ERTÜRK, şöyle devam etti: "Kırsal kültürün yok olmasını önlemek ve yöresel unsurları yaşatmak için yerel festivallerde aktif olarak yer almanın yanı sıra, üniversite işbirlikleriyle eğitim ve seminerler düzenleyeceğiz. Çiftçi ailelerinin tarımla uğraşmayan üyelerine yönelik tarım dışı alternatif gelir kaynakları geliştirmek üzere yerel yönetimlerle işbirliği yapacağız. ayrıca 'Kırsal Turizme Destek' toplantıları da düzenleyeceğiz."

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kolesterole Karşı Gelen 3 BesinÖnceki Haber

Kolesterole Karşı Gelen 3 Besin

BURHANİYE’DE KAHVEHANEDE ZEYTİN BUDAMASI ANLATILDISonraki Haber

BURHANİYE’DE KAHVEHANEDE ZEYTİN BUDAMASI...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar