Şekerbank

Pidede gramaj kavgası

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Pidede gramaj kavgası
Fırıncılar federasyonu ve Halk Ekmek arasında gramaj tartışması yaşandı. Halk Ekmek’in ürettiği pideyi geçen senenin gram ve fiyatından satacağını açıklaması üzerine, Fırıncılar Federasyonu da, Halk Ekmeğin geçen sene 300 gramdan pide satışı gerçekleştirdiğini bu sene 50 gram düştüğünü savundu.

Ramazan ayı gelmeden Ankara’da pidenin gramajı ile ilgili Fırıncılar Federasyonu ve Halk Ekmek arasında polemik yaşandı. Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, bu sene zam yapmadığını belirten Halk Ekmek’i eliştirerek, “Zam yapmasa da gramajı düşürdü” tepkisinde bulundu. Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar’ın, “Halk Ekmek pidesinin geçene sene Ramazan ayında 60 kuruşa sattığımız 250 gramlık pideleri bu yıl da aynı gramaj ve fiyattan satacağız” açıklamasını eleştiren Balcı, İlkbahar’ın halkı yanılttığını savunarak, “Halk Ekmek geçen sene 60 kuruşa 300 gramdan satış yapmıştı, bu sene 50 gram düşerek yine aynı fiyata satış yapıyor” iddiasında bulundu. Balcı konuşla ilgili şöyle konuştu:

VATANDAŞI YANILTIYOR
 
“Kamuoyunu temel gıda maddesi olan ekmekle yanlış bilgilendirmesini doğru bulmuyoruz. Halk Ekmek, ‘geçen senenin fiyatı ve gramajından satıyoruz’ dedi ama geçen sene 300 gram olarak satış yaptılar. Bu sene 50 gram düşerek 60 kuruştan satıyorlar. Fırıncı esnafımız da geçen sene 300 gram pideyi 1.5 TL’den satıyordu şimdi ise 50 gram düşerek aynı fiyattan satıyoruz. Yani Halk Ekmek ve esnafımız aynı oranda gramaj düşüşü yaptı. Fakat İlkbahar’ın açıklaması talihsiz ve vatandaşı yanıltan bir açıklama.” Ankara Fırıncılar Odası Başkanı Gürsel Alnıaçık da Balcı’nın açıklamasına destek vererek, “İlkbahar’ın açıklamasında yanıltma var, kelime oyunu yapılıyor” dedi.

GEÇEN SENENİN AYNISI

Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar ise, pidenin gramajında herhangi bir düşme olmadığını ifade ederek, “Geçen sene de 250 gram pideyi 60 kuruşa sattık. Bu sene de aynı gramaj ve fiyata pideyi satışa sunacağız. Halk Pide’yi, ‘Herkes Yesin’ sloganıyla üretiyoruz. Ve üretmeye devam edeceğiz” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ayrandan 12 milyon dolarlık köpükÖnceki Haber

Ayrandan 12 milyon dolarlık köpük

Mardin Ovasında Soya Fasulye Mısır’a Alternatif Ürün YolundaSonraki Haber

Mardin Ovasında Soya Fasulye Mısır’a Alt...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar