Şekerbank

Kurslara Katılan Kursiyerlere Sertifikaları Törenle Verildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kurslara Katılan Kursiyerlere Sertifikaları Törenle Verildi

Tarımsal Nüfus Gençleşiyor kapsamında Türkiye İş Kurumu Çanakkale İl Müdürlüğü, Biga Ziraat Odası Başkanlığı, Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Biga Halk Eğitim Merkezi ve A.S.O.Müdürlüğü ve Biga İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün işbirliği ile Biga Kocagür ve Kaldırımbaşı Köylerinde "Süt Sığırı Yetiştiriciliği", Ağaköyde ise "Bitki Zararlıları ile Mücadele" Kurslarını başarı ile bitiren kursiyerlerin sertifika töreni Ticaret Borsası Mümin ÇALIŞKAN Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Kocagür Köyünde (23 Şubat – 20 Mart 2015 tarihleri arasında) ve Kaldırımbaşı Köyünde (16 Kasım – 11 Aralık 2015 tarihleri arasında) 120 saat süren kursa toplam 50 bayan çiftçi katılmıştır. Kurslarda konu uzmanı Veteriner Hekimler eğitmen olarak ders vermişlerdir. Kurslarda hayvan yetiştiriciliği ve besleme konularında kursiyerlerin teorik ve pratik bilgi edinmeleri, edindikleri bilgileri üretimde kullanmaları ve köylerindeki diğer üreticilere de aktarmaları hedeflenmektedir.

Ağaköyde ise (07 – 18 Aralık 2015 tarihleri arasında) "Bitki Zararlıları ile Mücadele" Kursu 64 ders saati süren kursa 18 çiftçi katılmıştır. Kurs sonunda üreticilerin bitki zararlıları ile mücadele konusunda teorik ve pratik bilgi edinmeleri, tarımsal üretimde önemli bir girdi faktörü olan bitki zararlıları mücadele masrafını minimuma indirmeleri hedeflenmektedir. Doğru zamanda, doğru teknikle ve doğru şekilde mücadele yöntemleri anlatılacak olan kursta konu uzmanı Ziraat Mühendisleri eğitmen olarak ders vermişlerdir.

Sertifika törenine Biga Kaymakamı Gökhan GÖRGÜLÜARSLAN,  Çanakkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Mustafa NAZLIM, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali ÇALIŞKAN, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan DOĞAN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal ASLAN, Ziraat Odası Başkanı Beytullah ELMACI, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Mustafa YILDIRIM,  Halk Eğitim Merkezi ve A.S.O. Müdürü Ali Hikmet CEVHER, kurum müdürleri, kursiyerler katıldılar.

Ziraat Odası Başkanı Beytullah ELMACI, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal ASLAN, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali ÇALIŞKAN, Çanakkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Mustafa NAZLIM ve Biga Kaymakamı Gökhan GÖRGÜLÜARSLAN'ın konuşmalarının ardından kursiyerlerin sertifikaları verilerek tören sona ermiştir.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gümüşhane’de Bin 946 Gıda Denetimi YapıldıÖnceki Haber

Gümüşhane’de Bin 946 Gıda Denetimi Yapıl...

'Kefir tüketin uzun yaşayın'Sonraki Haber

'Kefir tüketin uzun yaşayın'

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar