Şekerbank

Elazığ'da “Tarım ve Orman Sektörü” Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Elazığ'da “Tarım ve Orman Sektörü” Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Tarım ve Orman Sektörü değerlendirme toplantısı Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç başkanlığında, Kültür Park Mamüratül Aziz salonunda yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Toplantıya; Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı M.Hadi TUNÇ, Elazığ Milletvekilleri Sermin BALIK ve Z. Tolga AĞARbelediye Başkanı Mücahit YANILMAZ, İl Tarım ve Orman Müdürü Turan KARAHAN, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan ARSLAN ve çok sayıda davetli katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Tarım ve Orman İl Müdürü Turan KARAHAN, Elazığ ilinin tarımdaki önemine değinerek, “İlimiz üç tarafı sularla çevrili, alabalık üretiminde iç sularda Türkiye birincisi. Yıllık ortalama 60 bin ton Baskil kayısısı üretimi olan, öküzgözü ve boğazkere üzümü, ağın gibi güzel ilçemizde Keban Baraj Suyu ile bütünleşmiş olan ve badem üretim merkezi haline gelen, gezin fasulyesi, çileği ve Şavak tulum peynirimizle daha birçok ürünle adından söz ettiren bir şehiriz” dedi.

ETSO Başkanı Asilhan ARSLAN ise, “ Elazığ iş dünyası olarak, ilimizin lokomotifi olarak gördüğümüz tarım ve hayvancılık sektörü ile ilgili Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde birçok çalışmalar yürütüyoruz. Amacımız ilimizin tarım ve hayvancılık potansiyelini hak ettiği noktaya ulaştırmaktır. Bu çalışmalar içinde gerek kooperatif başkanlarımızla gerek STK başkanlarımızla, gerekse ilimizin kurum müdürleri ile ciddi bir organizasyon içindeyiz”diye söyledi.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit YANILMAZ’da, “Elazığ’ın tarım, hayvancılık ve su ürünleri konusundaki  geldiği noktayı  hepimiz biliyoruz. O zaman bu ürünleri gelir getirici duruma nasıl getirebiliriz? Ana konu bence bu. Girdileri azaltmak, çıktıları arttırmak gerekiyor. Nasıl üzümden, kayısıdan, hayvancılıktan, tulum peynirinden, orcikten bahsediyorsak bunları bir marka değeri haline, ileri ürün haline getirdiğinizde çok daha verimli sonuçlar alacağımızı hepimiz biliyoruz"dedi.

AK Parti Elazığ Milletvekili Tolga Ağar ise, “Seçildikten sonra yapmış olduğumuz çalışmalarda gerek bakanlık düzeyinde, gerekse farklı bakanlıklar koordinasyonunda cumhurbaşkanlığına iletilmesi gereken notlar konusunda , sayın bakanımızın çok faydasını gördük. Sizlerin Elazığ’a olan katkısı bizler için çok önemli” ifadelerini kullandı.

AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin BALIK’ta, “İnşallah sulama sorunu çözüldükten sonra yeniden Elâzığ tarım ve hayvancılığında da güzel günlerine geri dönecek. Artık köylerden şehirlere göç değil, şehirlerden köylere göç ve bununla birlikte çiftçi üretime geçme dönemi. Bu da bakanlığımızın ve hükümetimizin verdiği ciddi hibe destekleri ile yoluna girecek. Bundan sonraki süreç Türkiye’nin yurtdışından hayvan aldığı değil, hayvan satmaya başladığı dönem olacak ”dedi.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi TUNÇ ise, tarımda sürdürebilirlik birinci önceliğimizdir” ifadelerini kullanarak, “Tarım sektöründe sürdürülebilirlik diye bir tabir var. Biz kaynaklarımızı kullanırken ki  Birleşmiş Milletlerde bunu esas alıyor.

Sürdürülebilirlik, kullandığımız kaynakların daima  sürmesini sağlayacak bir anlayışla tarımsal faaliyette bulunmaktır. Yönetimde de sürdürülebilirlik esastır, istikrar esastır. Bu açıdan 24 Haziran seçimlerinden sonra ülkemiz, devletimiz yeni bir hükmet sistemine kavuştu. Bu hükümet sistemi şu anda da devam ediyor. Bundaki amaç yeni, fonksiyonel bir yönetim anlayışı sergilemek ve daha etkin daha hızlı, daha çabuk kararlar alabilmek ve ülkemize hizmet etmektir.” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yalova Çiftçisine 8.5 Milyon Lira Tarımsal Destek ÖdendiÖnceki Haber

Yalova Çiftçisine 8.5 Milyon Lira Tarıms...

Meteoroloji'den son dakika uyarısı! Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat!Sonraki Haber

Meteoroloji'den son dakika uyarısı! Bu b...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar