Şekerbank

Domates İzni Ekimde Çıkacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Domates İzni Ekimde Çıkacak

Türk domatesine Rusya izni ekim ayında çıkıyor. Rus Kommersant gazetesi, Türkiye’den alımı 2016’dan beri yasak olan domateslerin Rusya’ya ithalatına, ekim ayında yeniden başlanabileceğini yazdı. Gazetenin haberine göre, Türkiye’ye domates için verilecek izin ‘deneme amaçlı ve geçici’ olacak.

Gazetenin Rus tarım sektöründen kaynaklara dayandırdığı haberinde, Rusya Tarım Bakanlığı ve Rus tarım ürünleri denetim ajansı Rosselhoznadzor’un Türkiye’den domates ithalatını kısmen yeniden başlatmayı değerlendirdiği belirtiliyor.

Habere göre, Türkiye’den domates alımının ekimde başlaması planlanıyor.

Domateslerin, Rosselhoznadzor’un onay verdiği birkaç Türk şirketinden alınacağı belirtilen haberde, Türkiye’den domates alımına şimdilik 2018’in nisan-mayıs dönemine kadar izin verileceği kaydediliyor.

Gazetenin haberinde ayrıca, Rus hükümetinde Türkiye’den domates alımına ne zaman ve ne şekilde izin verilmesi gerektiğine dair bir fikir birliği olmadığı da belirtiliyor.

Öte yanan bazı Rus kaynaklar, Türkiye’de üretilen domateslerin Rus pazarına geçici olarak geri dönmesinin bile Rusya’daki seracılık sektörüne zarar vermesinden endişelendiklerini söylüyor. Bunların yanı sıra haberde, deneme amaçlı yeniden başlatılacak ithalat kapsamında Türkiye’den 2018 yazına kadar 100-300 ton domates alınmasını beklendiği kaydediliyor.

Domates, Rusya’nın, Türk F-16’larının Kasım 2015’te bir Rus uçağını düşürmesi nedeniyle Türkiye’den alımını durdurduğu tarım ürünlerinden biri.

Yerli üretime destek

İlişkilerin normalleşmesinin ardından Rusya, Türkiye’den aldığı pek çok ürünle ilgili yasağı kaldırdı. Domates yasağının ise Rusya’daki yerli üreticilerin aldığı krediler nedeniyle bir süre daha devam edeceği belirtilmişti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kayseri Şeker; Çerezlik Ayçiçeği Sektöründe De Etkin Olma YolundaÖnceki Haber

Kayseri Şeker; Çerezlik Ayçiçeği Sektörü...

Son Dakika: Kuru Üzüm Rekolte ve Alım Fiyatı AçıklandıSonraki Haber

Son Dakika: Kuru Üzüm Rekolte ve Alım Fi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar