Şekerbank

Doğan Tarım Ve Hayvancılık Tesisi’ne Ziyaret

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Doğan Tarım Ve Hayvancılık Tesisi’ne Ziyaret
BİTLİS’İN AHLAT İLÇESİNE BAĞLI SAKA KÖYÜNDE BULUNAN DOĞAN TARIM VE HAYVANCILIK İŞLETME TESİSİNİ ZİYARET EDEN AHLAT KAYMAKAMI BÜLENT TEKBIYIKOĞLU VE BERABERİNDEKİLER, BURADA YETKİLİLERDEN TESİS HAKKINDA BİLGİ ALARAK İNCELEMELERDE BULUNDULAR.

Bitlis’in Ahlat ilçesine bağlı Saka köyünde bulunan Doğan Tarım ve Hayvancılık İşletme Tesisi’ni ziyaret eden Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ve beraberindekiler, burada yetkililerden tesis hakkında bilgi alarak incelemelerde bulundular.
Yapılan gezi ve incelemelerin ardından konuşan Bitlis Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bülent Korkmaz, bakanlık tarafından ahır modernizasyonuna yüzde 50 hibe desteği verildiğini söyledi. Müdür Korkmaz, “Gezmiş olduğumuz işletme Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın DAP illerinde uygulamış olduğu hayvancılık hibe desteklemeleri kapsamında yapıldı. Buradaki tesisin inşaat malzemelerinin yüzde 30’u, hayvan alımında ve süt sağım sisteminin kurulmasında da yüzde 40 hibe yapıldı. Buraya 600 bin TL civarında bir yatırım yapıldı. 240 bin TL’sini bakanlığımız işletme sahibine hibe destek olarak sağladı. Bu tarz işletmelerin bölgemize kurulması gerek istihdam açısından gerekse üretim açısından son derece önemlidir. Ayrıca üretilen ham madde olan gerek et gerekse süt sayesinde bölgede faaliyet gösteren işletmeler açısından da önemlidir. Yıllar itibariyle bölgemizde hayvancılık işletmelerinin ölçeğinde giderek büyüme görülmektedir. Daha modern ve büyük işletmelerde hayvancılık yapılıyor. İlimiz içinde önemli bir gelişmedir. Şu anda hayvancılık işletmelerini modernize etmek isteyen yatırımcılarımız için program uygulaması devam ediyor. Yüzde 50 oranında ahır modernizasyonunda bakanlığımız tarafından hibe destek verilmektedir. Bununla ilgili müracaatlar devam etmektedir. Çiftçilerimizin Ahlat’ta sulu tarım yönünde çok önemli talepleri var. İlçemize bu alanda önemli destekler verildi. Verilen bu destekler sayesinde Van Gölü havzasının Tatvan’dan Ahlat’a doğru olan kısmında özellikle domates üretiminde ve özellikle Ahlat’ta patates üretiminde de çok önemli bir artış meydana geldi. Bunun yanı sıra Ahlat’ta fasulye üretiminde ciddi artış meydana geldi. Çiftçimiz pazarı araştırıyor. Bizlerde çiftçimizin üretmiş olduğu bu ürünlere mazot, gübre, fidan, fide, tohum ve prim gibi her anlamda bakanlığımız destek veriyor. Yani 2014 yılı itibariyle Bitlis il genelinde tarım ve hayvancılık, su ürünleri ile arıcılık sektörüne sağladığımız destek 38 milyon TL’dir. Bu destekler hem üretimi artıyor hem de istihdama çok önemli bir katkı sağlıyor. Bugün İŞKUR Bitlis İl Müdürü Alaattin Aslan da bizlere eşlik etti. Zaman zaman hayvancılık işletmelerini de birlikte ziyaret ediyoruz. Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ve Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban’ında çiftçilere ve tarıma gerçekten destekleri var. Özellikle Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu’nun meyvecilik konusunda çalışmalarının olduğunu biliyoruz. Hep beraber burada üretimin artırılması konusunda güzel çalışmalar içerisindeyiz. AHZO Başkanımız Necat Demirden de aynı şekilde çiftçilerimizin sorunları ile hemhal oluyor. Tarım ve hayvancılık sektöründe ki çalışmalarımız devam etmektedir” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şeftali, elma, armut üreticilerine hastalık uyarısıÖnceki Haber

Şeftali, elma, armut üreticilerine hasta...

Ege Et'in Nazilli Şubesi AçılıyorSonraki Haber

Ege Et'in Nazilli Şubesi Açılıyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar