Şekerbank

Çiftçi Bilgilendirme Toplantılarına Çerikli Beldesinde Devam Edildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çiftçi Bilgilendirme Toplantılarına Çerikli Beldesinde Devam Edildi

Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen tarımsal konularda çiftçi bilgilendirme toplantılarına Merkez Kazmaca ve Dağevi köyleri, Yahşihan ve Bahşili merkez ilçelerinden sonra Delice İlçesi Çerikli Beldesinde devam edildi. Toplantıya Arazi Edindirme Şube Müdürü Oğuzhan GÜNİ, Delice İlçe Müdür V. Kazım ERDOĞAN, teknik elemanlar ve çiftçiler katılmışlardır.

Toplantıda İlçe Müdür Veteriner Hekim Kazım ERDOĞAN tarafından salgın hayvan hastalıkları ile mücadele, büyük  baş hayvanlarda suni  tohumlamanın yaygınlaştırılması, ineklerde süt verimliliğini etkileyen faktörler, hayvan sağlığı ve refahının sağlanması, hayvanlardan insanlara geçebilen hastalıkların önlenmesi, hayvan barınaklarının, kaliteli kaba yem üretiminin, kayıt tutulmasının, rasyon hazırlanmasının, buzağılarda kolostrumun (Ağız Sütü) önemi ve hayvan nakil işlemlerinde dikkat edilecek hususlar gibi konularda  yetiştiriciler bilgilendirilmiştir.

Toplantıda Arazi Edindirme Şube Müdürü Oğuzhan GÜNİ tarafından 31.12.2014 tarihli Resmi Gazete ‘de yayınlanarak yürürlüğe giren "Tarımsal Arazilerin Mülkiyetinin Devrine İlişkin Yönetmelik" doğrultusunda, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanarak uygulamaya konulan ''Tarımsal Arazilerin Mülkiyetinin Devrine İlişkin Uygulama Talimatı'', İlgili mevzuat çerçevesinde tarımsal arazilerin devri, miras yolu ile intikali, değerlemesi, yeter gelirli arazi büyüklüğü ve ekonomik bütünlüğüne ilişkin mevzuat hükümleri anlatıldı. Ayrıca ehil mirasçıya ait niteliklerin tespiti ile işletmelerin parçalanarak küçülmesinin önüne geçilmesi, planlı bir tarım politikası üretilmesi, yeter gelirli arazi miktarının altında arazilerin paylaştırılmadan ekonomik olarak üretimde bulunacak mirasçılara devriyle daha kazançlı işletmeler kurulması hedeflendiği vurgulandı.
Toplantıda ayrıca; toprak analizi ve gübreleme, tarımsal desteklemeler, sertifikalı tohum kullanımı  hakkında bilgiler verilmiştir Son dönemde hububat tarlalarında popülasyonu artan tarla faresiyle toplu mücadele edilmesi gerektiği ve teknik elemanlarımız tarafından uygun görülen ilaçların kullanılması konusunda çiftçilerimiz uyarılarak, tarla da kullanılacak ilaçların ilk önce eldiven giyilerek ardında bir adet plastik kaşık ile fare yuvalarının girişlerine dökmeleri gerektiği anlatıldı.

İlçe Müdür V. Kazım ERDOĞAN çiftçi bilgilendirme toplantılarının kış sezonu boyunca diğer köylerde de devam edeceğini vurgulayarak ayrıntılı bilgi için üreticilerin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne başvurmaları gerektiği söylemiştir.

Daha sonra çiftçilerin soruları cevaplanmış olup, Üreticiler ziyaretten dolayı memnuniyetlerini belirtmişlerdir.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
PROJE GEÇTİ, PEKMEZ ÜRETİM TESİSİ KURULUYORÖnceki Haber

PROJE GEÇTİ, PEKMEZ ÜRETİM TESİSİ KURULU...

Toprak İşlemeden Buğday Ekimi YapıldıSonraki Haber

Toprak İşlemeden Buğday Ekimi Yapıldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar