Şekerbank

Arıcılık Kursu İle Bilinçli Arıcılar 73 Arıcı Sertifikalarını Aldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Arıcılık Kursu İle Bilinçli Arıcılar 73 Arıcı Sertifikalarını Aldı
Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile yapılan arıcılık kursu sona erdi.

Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile yapılan arıcılık kursu sona erdi.

Kursta başarı sağlayan 73 kursiyere sertifikalarını Antalya İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen verdi.

20 Mayıs Dünya Arı gününde arıcılarımızla sertifika töreninde buluşmaktan ayrıca mutlu olduğunu belirterek sözlerine başlayan, Antalya İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, “Bir tarım ülkesi olan ülkemiz için arıcılık, ayrı bir önem arz etmektedir. Erkek kadın, yaşlı genç, eğitimli, eğitimsiz toplumun her bireyi tarafından yapılabildiği için önemli bir istihdam alanıdır" diye konuştu.

Tarım ve Orman İl Müdürü Özen, “İl Müdürlüğümüz bünyesinde birçok konuda kurs açıyoruz. Bunlardan biri olan arıcılık kursundaki heyecan bizleri mutlu ediyor. Bizim istediğimiz kursiyerlerimizin kurstan sonra ki aşamada aldıkları eğitimi çevresindeki insanlara anlatarak sağlıklı üretim yapmalarıdır. Bizim Antalyalı çiftçimiz kendi yemeyeceği bir ürünü başkasına yedirmez. Sloganımızın balda da aynı şekilde uygulanacağına eminim. Bu Güzel coğrafyamızı gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde bırakmamız gerekiyor” dedi.

Özen şöyle devam etti  ‘Sizler artık tarımın paydaşısınız. Sizler gibi eğitim almış üreticilerimizin Türk tarımının bir zinciri olarak üretime devam edeceğine yürekten inanıyorum” şeklinde konuştu.

73 Üretici Arıcılık Eğitimi Aldı

Antalya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde 73 üreticimize arıcılık kursu düzenlendi. İl Müdürlüğü toplantı salonunda 72 saatlik kurs programında arı ırkları, arıları kışlatma, arıların mevsimsel bakım, besleme, hastalık ve zararlıları ile mücadele ve arı ürünleri konularında eğitim verildi.

Tören sonunda minik arıcılara arı elbisesi ile diğer arıcılara çeşitli hediyeler takdim edildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TMO, kabuklu kırmızı mercimeği 2,50 TL'den alacakÖnceki Haber

TMO, kabuklu kırmızı mercimeği 2,50 TL'd...

Ata Tohumu Ata ToprağındaSonraki Haber

Ata Tohumu Ata Toprağında

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar