Yunusemre Belediyesi, Yuntdağı bölgesinde içerisinde yöresel yiyeceklerin, kır kahvaltıları ve çocuk oyun parklarının yer aldığı köylü pazarı oluşturacak
Yunusemre Belediyesi, Yuntdağı bölgesinde içerisinde yöresel yiyeceklerin, kır kahvaltıları ve çocuk oyun parklarının yer aldığı köylü pazarı oluşturacak. Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Can Mercül, "Ortaköy veya Yuntdağımızın herhangi bir yerinde kır kahvaltıları ve oyun parklarının bulunduğu sosyal tesisimizi imar çalışmasının ardından vatandaşlarımızın hizmetine açmayı düşünüyoruz." dedi.
Yunusemre Belediyesi kırsal anlamda bir çok projeyi hayata geçirmeye devam ediyor. Daha önceden çiftçilere yönelik Antep Fıstığı fidanı ve Ceviz fidanı dağıtımı yapan oluşturduğu Süt Toplama Merkezleri ile üreticileri rahatlatan Yunusemre Belediyesi, Yuntdağı bölgesinde köylü pazarı oluşturmak ve kırsal kahvaltı alanları ile oyun parklarını vatandaşların hizmetine sunmak ve Antalya'da bir takım incelemelerde bulunmak amacıyla gezi gerçekleştirdi.
Geziye Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Can Mercül, Yunusemre Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Necip Denktaş, Kırsal Bölge Kalkınma ve Mahallelere Hizmet Komisyonu Başkanı Mustafa Gürler ve Komisyon Üyesi Hüseyin Alp, Çevre ve Sağlık Komisyonu Başkanı Ozan Otçuoğlu ve Komisyon Üyeleri Eşref Çağlayan ve Gültekin Aşçı ile Yunusemre Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Muhtarlık Müdürü Ramiz Çoban ve Ziraat Mühendisi Mehmet Barut katıldı.
Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Can Mercül, incelemede bulundukları köylü pazarının aynısını Yunusemre ilçesine de yapacaklarını vurgulayarak, "Antalya'nın Konyaaltı ilçesi Çakırlar Mahallesi'nde bulunan Köylü Pazar Yeri'ne ziyaret gerçekleştirdik. Bizde burada bulunan pazar yeri gibi Yuntdağı Ortaköy civarında veya yuntdağının herhangi bir yerinde yöresel ürünlerin olduğu, kır kahvaltıları, çocuk oyun parklarının yer aldığı bir alan oluşturmayı düşünüyoruz. Bu yerler ile alakalı imar planı çalışması ve bunun sonucunda da bir takım yerleşimler düşünüyoruz. Türkiye'de bu işi başlatan Kezban Abla'nın yerine geldik. Kezban ablanın bu konuda bilgileri çok fazla. Bizde kendisinden çok bilgiler aldık. İnşallah en yakın zamanda Ortaköy veya Yuntdağımızın herhangi bir yerinde bu tür sosyal tesisleri vatandaşlarımızın hizmetine katmayı düşünüyoruz." diye konuştu.
"KÖYLÜ PAZARIMIZA 20 BİN KİŞİ GELİYOR"
Antalya'da bulunan köylü pazarının bayan işletmecisi olan Kezban Kan ise Manisa'dan gelen heyete köylü pazarı, yöresel ürünler ve planlama ile ilgili olarak bilgiler verdiklerini belirterek, "Ahşaptan oluşan içerisinde köy kahvaltısı, zeytin, peynir ve bazlama, organik pazar, ahşap odalı kışın sobanın olduğu ev ile oyun parklarının bulunduğu alanımız çevre mahallerimizi de sayarsak yaklaşık 130 evden oluşmaktadır. Hafta sonları bu alanda yaklaşık 20 bin kişi oluyor. Bu iş yerlerinde toplamda 5 bin kişi çalışıyor. Doğal ve organik ürünler olunduğunda bu tür işletmelerde başarılı olunacaktır. Kadın girişimcilerimizin bu tür işletmelerde cesaretli bir şekilde girişimde bulunup çalışması gerekmektedir. Böyle bir yerin Manisa'ya yakışacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu
Yorum Yazın