Şekerbank

Yumurtanın adı Gordo

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yumurtanın adı Gordo
İZMİR-Manisa sınırındaki Halilbeyli Köyü’nde 1983 yılından bu yana yumurta üretimi yapan Tekinler Tarım, kardeş şirket Asrın Pazarlama’nın avantajını da yanına alarak başarılı bir markalaşma sürecine girdi. Yerel markaların artması ve üreticiye daha fazla katma değer sağlaması için harekete geçen aile üyeleri, bu alanda uzman profesyonellerle çalışmanın yanı sıra markalaşmak için de uzman yardımı alarak Gordo’yu tüketicinin beğenisine sundu.

Pazarlama deneyimi avantaj

Şu anda İzmir’deki yerel market zincirlerinde yerini alan Gordo Yumurtaları ortaklarından Efe Tekin, 30 yılı aşkın bir deneyime sahip Tekinler Tarım olarak ürettikleri yumurtaları çiftlikten toptancılara fason olarak sunduklarını, geçtiğimiz yıllarda ise kendi pazarlamalarını yapmak üzere harekete geçtiklerini dile getirdi. Yine aile şirketlerinden olan ve Ege bölgesi’nin lider distribütör firmalarından Asrın Pazarlama’nın müşterisi ve iş ortaklarıyla olan deneyimini Gordo için de harekete geçirdiklerini anlatan Tekin, “Biz Eti veya Tadım için nasıl çalışıyorsak Gordo için de aynı çalıştık. Tablet bilgisayarlarımızla satıcılara gidip sabırla kendi farkımızı ortaya koyduk” diye konuştu. Tekin, müşteriye “en kaliteli ve lezzetli yumurta” ulaştırmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

15 milyon TL’lik yatırım

Firma sahibi Sezgin Tekin de, aslında ziraatçiliğin çeşitli alanlarında olan bir firma olduklarını belirterek “Oğlum Efe de aramıza katılınca kardeşim Ömer’in de desteğiyle bir deneme yaptık. Emek verilirse sonuç alınacağını gördük. Sonra da büyümeye başladık. Bu işi artık gençler yürütecek. Ben üretim kısmında yine olurum ama finansman ve pazarlamayı onlara emanet ediyorum” dedi. Bu girişimlerle birlikte Halilbeyli’deki tesislerde kümes, kafes, yem tesisleri, atık yönetimi gibi pek çok alanda yaklaşık 15 milyon TL’lik yatırım yaptıklarını ve yıllık 60 milyon adet yumurta işleme kapasite sahip olduklarını da söyleyen Tekin, “Özellikle çevre yatırımlarımızla öncülük yaptık” diye konuştu.
YÜZDE 30 İHRACAT HEDEFİ

Firma Satış Müdürü Zafer Gürlüoğlu, taze tüketilmesi gereken bir ürün olan yumurtanın iyi tarım uygulamaları kapsamında, sertifikalı olarak üretildiğine dikkat çekerek ihracat için de kolları sıvadıklarını dile getirdi. Gürlüoğlu, yakında üretimin yüzde 30’u için ihracata başlayacaklarını, ilk olarak Irak, Kuzey Afrika ve Arap ülkelerine ulaşacaklarını, onun dışında Türk Cumhuriyetler’deki pazar olanaklarını da değerlendireceklerini dile getirdi.

ASRIN PAZARLAMA

Temelleri 1973 yılında Sırrı Tekin tarafından kurulan Tekin A.Ş’ye dayanan Asrın Pazarlama, ticari faaliyetlerine 1999 yılında Kemalpaşa’da başladı. 2002’de İzmir merkezdeki ilk deposunu oluşturan firma, Eti Bisküvileri’nin 2. Bölge distribütörlüğünü, 2009 yılında da Tadım Kuruyemişleri’nin İzmir ve tüm ilçelerindeki distribütörlüğünü aldı. 2011 yılında Türkiye yüksek alkollü ithal içki pazarına girme kararı alan Brown Forman grubuyla anlaşma imzalayan firma İzmir’in yanı sıra Aydın, Manisa, Balıkesir, Uşak ve Afyon illerine de dağıtım yapmaya başladı. Şirketin şu an 4 deposu, 85 araçlık filosu ve 100’ü aşkın personeli bulunuyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
SÖKE TARİŞ, PAMUK ALIM FİYATINI AÇIKLADIÖnceki Haber

SÖKE TARİŞ, PAMUK ALIM FİYATINI AÇIKLADI

Çiftçi sattığı ürünün ücretini alnının teri kurmadan mobil bankadan alıyorSonraki Haber

Çiftçi sattığı ürünün ücretini alnının t...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar