Şekerbank

Yozgat'ta Tarım ve Hayvancılığın Sorunları Masaya Yatırıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yozgat'ta Tarım ve Hayvancılığın Sorunları Masaya Yatırıldı
Yozgat Veteriner Hekimler Odası Başkanlığında düzenlenen toplantıda, tarım ve hayvancılığın sorunları masaya yatırıldı.

Yozgat Veteriner Hekimler Odası Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda, tarım ve hayvancılığın sorunları masaya yatırıldı.

 

Yozgat Veteriner Hekimler Odası Başkanı Faruk Anteplioğlu, Veterinerler Odası'nda düzenlenen toplantı sonrası yaptığı açıklamada, Yozgat'ta tarım ve hayvancılıkla ilgili fikir alışverişinde bulunmak için biraraya geldiklerini söyledi.

Hayvancılıkla ilgili yem bitkileri ekiliş alanlarının artırılması, organize hayvancılık bölgelerinin kurulabilmesi için gerekli çalışmaların yapılması gibi konuların görüşüldüğünü aktaran Anteplioğlu, şunları kaydetti:

"Yozgat tarım ve hayvancılık kenti olmasına karşın, sonuçlar  istediğimiz gibi değil. Çiftçilerimizin ve hayvan üreticilerimizin daha iyi kazanabilmeleri için bazı önlemler alınması gerekiyor. Bunların başında tarımla ilgili alternatif ürün çeşitliliğinin artırılması ve ekilen üründen birim alandan daha fazla verim alınabilmesi, yem bitkisi ekim alanlarının geliştirilmesi gibi konular geliyor. Toplantımızda, bunlar için neler yapabiliriz. Bunları konuştuk." 

Toplantı konularıyla ilgili tüm kurum ve kuruluşların yetkilileriyle görüşülüp, fikir alışverişinde bulunmasının kararlaştırıldığını ifade eden Anteplioğlu, birlikteliğe katkı sağlayabileceği düşünülen birlik ve oda başkanlarını da toplantılara davet edeceklerini sözlerine ekledi.

Toplantıya, Yozgat Kırmızı Et Üreticileri Birlik Başkanı Nusret Yiğit, Sorgun Ziraat Odası Başkanı Hacı Tuzlacık, Sorgun Süt Üreticleri Birliği Başkanı Mesut Kılıç, Yozgat Damızlık Sığır Yetiştiricileri Başkanı Hacı Selvi, PANKOBİRLİK Başkanı Kürşat Arslan, Koyun Keçi Birlik Başkanı Nevzat Yıldırım, Yozgat Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz katıldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Havsa'da Üreticilere Meyve Fidanı DağıtıldıÖnceki Haber

Havsa'da Üreticilere Meyve Fidanı Dağıtı...

Keşan'da Otomobilde 1 Ton Kaçak Midye Ele GeçirildiSonraki Haber

Keşan'da Otomobilde 1 Ton Kaçak Midye El...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar