0
Giresun'da fındığa alternatif olarak ek gelir sağlaması amacıyla kokulu üzüm, karayemiş, mayıs çileği gibi yöresel ürünlerin, bilinçli üretim modeli ile yetiştirileceği bildirildi.
Tirebolu ilçesinde yöresel ürünlerin sunulduğu bir işletme, Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsünün desteğiyle yürüttüğü proje kapsamında "Organik Tarım Üretim Alanı" oluşturuyor. Proje doğrultusunda, yöredeki üreticilerin bilinçli bitki yetiştirmesi ve bu doğal ürünleri ekonomiye kazandırması amaçlanıyor.
Enstitü müdürü Yılmaz Boz, projeyle 2015 yılının sonuna doğru ürün yetiştirileceğini belirtti.
Tekniğine uygun ürün çalışmasının yapılması gerektiğini anlatan Boz, "Bölgeye adapte olabildiğini düşündüğümüz üzüm bağını kuracağız. Bir çilek bahçesinin oluşturulması planlanıyor. Tekniğine uygun çalışma yürütülmesi gerekiyor. Buradaki çalışma sadece ilçeye değil, Giresun'a ve bölgeye örnek olacak" diye konuştu.
Aronya meyvesi, çilek çeşitleri ile yöreye özgü pek çok ürünün ekonomik katkı sağlayabileceğini vurgulayan Boz, bu katkının çalışma sonucunda görülebileceğini dile getirdi.
İşletme sahibi Şevket Alaaddinoğlu ise bölgeye fayda sağlamak için projenin gerçekleştirildiğini ifade ederek, şunları söyledi:
"Burayı sonbaharda faaliyete geçireceğiz. Ana amacımız köydeki vatandaşlarımızın buradaki sebze ve meyvelerin nasıl yetiştirildiğini öğrenmesiyle bilinçli üretim modelini sağlamak. Daha çok ekonomik kazancın geliştirilmesini istiyoruz. Ardından köylülerimizin üretmiş oldukları ürünleri burada toplayıp ülke pazarına ulaştırmayı hedefliyoruz."
Alaaddinoğlu, 87 dönümlük arazi üzerinde kokulu üzüm, karayemiş, mayıs çileği, aronya meyvesi gibi toprağa uygun birçok ürünün yetiştirileceğini kaydetti.
Yorum Yazın