Şekerbank

Yangınla mücadelenin kapsamı genişletilmeli

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yangınla mücadelenin kapsamı genişletilmeli
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, ülkenin dört bir yanında ormanlar ve yerleşim alanlarında yükselen alevlere karşı seferberlik ilan edilmesini istedi, iktidarı acil adım atmaya çağırdı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, Türkiye'nin dört bir tarafında orman ve yerleşim alanlarının alevlere teslim olmasına karşı mücadele eden ekiplere teşekkür ederek seferberlik ilan edilmesini istedi. İktidarı her yıl tekrarlanan acı manzaraların bir daha yaşanmaması için uyaran Barut, "Ülkemizde 1 Mayıs-1 Kasım arasında ele alınan orman yangını mücadelesini tüm sezona yaymalıyız. Yangınla mücadele alanının ve kapsamının genişletilmesi gerekmektedir. Orman Genel Müdürlüğü'nün bütçesi artırılmalı, küstürülen orman köylüsü refaha kavuşturulmalıdır" dedi.

"İKTİDAR ACILARDAN DERS ÇIKARMIYOR"

Türkiye'nin dört bir yanında her sene tekrarlandığı gibi yine yangınların meydana geldiğini aktaran Ayhan Barut, "Maalesef ciğerlerimiz yanıyor, ormanlarımız yanıyor, geleceğimiz yangınlarla küle dönüyor. Ekiplerimiz ve yurttaşlarımız olağanüstü bir gayretle bu yangınlara müdahale ediyor. Ancak bu orman yangınları göstermiştir ki, iktidar acılardan ders çıkarmıyor. Ülkemizde yeşile dahil ne varsa çoğunlukla yanıp kül oluyor" diye konuştu.

"ÖNLEM ALIN, AYNI ACILAR TEKRARLANMASIN"

Ege'den Karadeniz'e, Akdeniz'den Doğu ve Güney Doğu Anadolu'ya yurdun dört bir yanında alevlerin yükseldiğini, yurttaşların her sene olduğu gibi yine yangın söndürme uçakları ve helikopter yetersizliğinden yakındığını bildiren Barut, şunları kaydetti:
"Ülkemizde orman yangınları konusu artık tümüyle gündemden çıkmalı, geleceğimiz korunmalıdır. Eksiklikler mutlak suretle tespit edilmeli, etkin önlemler alınmalı, toplumsal bilinçlendirme çalışmalarına ağırlık verilmelidir. Ülkemizde uygulanan 1 Mayıs-1 Kasım arasındaki orman yangını mücadelesini tüm sezona yaymalıyız. Yangınla mücadele alanının ve kapsamının genişletilmesi gerekmektedir. Orman Genel Müdürlüğü'nün bütçesi artırılmalı, küstürülen orman köylüsü refaha kavuşturulmalıdır. Ata yadigarımız Türk Hava Kurumu, desteklenerek orman yangınlarındaki mücadeleye aktif biçimde dahil edilmelidir. Gece görüşlü olan hava araçları kullanılmalı, 24 esasıyla çalışılmalıdır. Ülkemizin akciğeri olan ve geleceğimiz olan ormanlarımızı kurtarmak için önerilerimizi dikkate alın. Bir daha aynı acılar yaşanmasın."

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
CHP'li Sarıbal: "AKP'nin Tarım Politikaları Türkiye'yi İthalata Mahkum Etti"Önceki Haber

CHP'li Sarıbal: "AKP'nin Tarım Politikal...

ÇİFTÇİ-SEN'den Üzüm Üreticilerine Destek ÇağrısıSonraki Haber

ÇİFTÇİ-SEN'den Üzüm Üreticilerine Destek...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar