Şekerbank

Yağışlar Çiftçiyi Fazla Etkilemedi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yağışlar Çiftçiyi Fazla Etkilemedi
Muş'ta iki gündür etkili olan şiddetli yağmurun ekinlere fazla bir zarar vermediği kaydedildi

Muş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, iki gündür kenti etkisi altına alan şiddetli yağmur yağışının çiftçilere çok ciddi zarar vermediğini söyledi.
Muş, geçtiğimiz iki gün şiddetli yağmurun etkisinde kaldı. Ot biçme sezonunun başladığı bugünlerde etkili olan yağış çiftçiyi korkuttu. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Muş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, arazilerde incelemelerde bulunduğunu belirterek, çiftçilerin ciddi zarara uğradığı bir durumun söz konusu olmadığını kaydetti.
Yağmur yağışının durması ile ekiplerin arazileri gezdiğini söyleyen Çolakoğlu, "Muş'ta etkili olan yağışın ardından ekiplerimizle beraber, çiftçilerimizin herhangi bir zararı olmuş mu diye Muş Ovasında birçok araziyi gezdik. Yaptığımız incelemelerde genel olarak çok fazla bir hasarın olmadığını tespit ettik. Sadece Yaygın bölgesinde dolu yağışının etkili olması ile bazı çiftçilerimizin arpalarında zarar meydana gelmiş" dedi.
Buğday arazilerinde herhangi bir sorunun olmadığını belirten Çolakoğlu, "Etkili olan yağışın buğday arazilerine faydalı olduğunu gözlemledik. Yağmur, buğday danelerinin dolgun olmasına sebep oluyor. Dolayısıyla bu yağmurun buğdaya zarar vermediğini gözlemledik. Bunun yanı sıra genel olarak arazilerde ciddi bir zararın olmadığını söyleyebiliriz. Zarar görenlerin birçoğunu da herhangi bir şeyden faydalanamıyor. Çünkü çiftçilerimizin birçoğunun tarım sigortası bulunmamaktadır. Çiftçilerimizin bu sigortayı yapmaları gerekiyor. Sigortaları olup ta yüzde otuz ve üzeri zarar görenler, banka borçlarının ertelenmesi için bize müracaat ederek bu imkandan faydalanabilecekler" diye konuştu.
Otlarını biçen çiftçilere uyarılarda bulunan Çolakoğlu, "Otlarını biçen çiftçilerimiz varsa, biçmiş oldukları otları ters yüz etmeleri gerekir. Ters yüz edilmeyen otların alttan rutubet ve nem alması ile küflenme meydana gelir. Bunun haricinde açık havada meydana gelen bu tür olaylarda çiftçilerimizin mahsullerini koruyabilecekleri bir yöntem yok. Kesinlikle tarım sigortası yaptırmaları gerektiğini söylüyoruz. Bu mevsimde yağan yağmurun tehlikeli olduğunu söylüyoruz. 15 gün sonra arpa hasadı, Temmuz ayının sonunda da buğday hasadı başlıyor. İnşallah bu sürede çiftçilerimizin hasadına herhangi bir zarar gelmez" ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çubuk Turşuculuk Sektörü İstihdam Analizi Projesi Kapanış Toplantısı GerçekleştirildiÖnceki Haber

Çubuk Turşuculuk Sektörü İstihdam Analiz...

Keşan’da Yılın İlk Buğdayı 1,10 TL’den SatıldıSonraki Haber

Keşan’da Yılın İlk Buğdayı 1,10 TL’den S...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar