Manisa Valisi Erdoğan Bektaş Salihli'de gıda, tarım ve hayvancılık alanlarında faaliyet gösteren sektörlere ziyarette bulunarak, işletmeler hakkında bilgi aldı.
Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen teknik incelemelere, Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, Köprübaşı Kaymakamı Abdülkadir Çelik, Akhisar Kaymakamı Kaan Teker, Gördes Kaymakamı Hakan Bilgin, Alaşehir Kaymakamı Osman Bilgin, Gölmarmara Kaymakamı Zeyit Şener, Ahmetli Kaymakamı Necmi Akman, Salihli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Demir ve Köprübaşı İlçe Müdürü Veli Çoban katıldı. İşletme sorumlularının da katıldığı teknik incelemelerde, Vali Erdoğan Bektaş ve beraberindeki heyete tesisler hakkında gerekli bilgiler verildi.
Özlem Tarım Ürünleri işletmesinin ziyareti ile başlayan teknik incelemelerde, tesis sahibi Yaman Akiş işletmesi hakkında bilgi verdi. Akiş, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından onaylı hastalıktan ari işletme olduklarını ve 1980 yılından beri faaliyetlerini sürdürdüklerini belirterek, İşletmelerinde toplam 2 bin 751 büyükbaş hayvan bulunduğunu söyledi.
Sonrasında MNS Yumurta firmasına ziyarette bulunan heyet, işletme sahibi Mehmet Nazmi Sağır'dan firmanın kapasitesi ve ihracat potansiyeli hakkında bilgi aldı. Kütaş Argo, Ekostar Tarım ve Form Narenciye işletmeleri ziyareti ile devam eden teknik incelemelerde, heyet, üretim sahaları ve hasat işlemlerini yerinde görerek, buralarda da tesis sahiplerinden gerekli bilgileri aldı.
Teknik incelemeleri yerinde değerlendiren Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, "Salihli, gıda, tarım ve hayvancılık sahalarında son derece kalkınmış bir ilçemiz. Her konuda potansiyeli çok yüksek. Farklı işletme kollarına yapmış olduğumuz ziyaretler ve gördüğümüz sonuçlar zaten bu durumu gösteriyor. Salihli'de büyükbaş hayvancılığın modern tekniklerle yapıldığını ve yumurta sektörünün ise bölge istihdamına olumlu katkı sunduğunu gördük. Dünyanın en büyük kekik işleme tesisi Kütaş Agro, Salihli'de. Bunun yanında tesis, adaçayı, thyme, biberiye, defne ve fesleğen üretimi de yapmakta. Ayrıca İyi Tarım Uygulamaları kapsamında yapılan badem ve zeytin alanları Salihli tarımında söz sahibi. Kabuklu badem olarak 100 tonun üzerinde badem üretimi mevcut. Kapalı file sistemleri ile oluşturdukları elma, kayısı, nektarin, şeftali ve erik bahçelerinde de üretim potansiyeli son derece yüksek. Salihli, ürettiği ürünlerle yurtdışı piyasasında söz sahibi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. İhracata katkısı azımsanacak şekilde değil. Bu durum ilçe ekonomisini olduğu gibi ilin ihracat potansiyeline de olumlu katkı sağlıyor" dedi.
Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi ise Salihli'nin Manisa için çok ciddi üretim olanaklarına sahip bir ilçe olduğuna değinerek, "Salihli'de gıda, tarım ve hayvancılık alanlarında her türlü üretim mevcut. İlçe sahip olduğu avantajları çok iyi değerlendiriyor. Bu durum da Salihli için olumlu sonuçlar doğuruyor. Sayın Valimizin bir yıldır üzerinde sıkı bir şekilde çalıştığı ve İl Müdürlüğümüz bünyesinde de bu çalışmalar kapsamında bir ekip oluşturulduğu organik tarım projesinde Salihli doğru adımlarla ilerlemeye devam ediyor. İncelemelerde bulunduğumuz işletmeler de bu durumu kanıtlıyor. Bu proje Manisa tarımı ve hayvancılığının geleceği için çok önemli. Bu kapsamda biz de Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak 17 ilçemizde organik saha çalışmalarına hız kesmeden devam ediyoruz" şeklinde konuştu.
Yorum Yazın