Şekerbank

Üreticilere Süt Sağım Makinesi Dağıtımı Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Üreticilere Süt Sağım Makinesi Dağıtımı Yapıldı

 

Batman merkez ve ilçelerinde “Çiftliklerimizde Süt Hijyeni Eğitimi Projesi” kapsamında Batman Tarım ve Orman Müdürlüğünce yürütülen ve Batman İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından yüzde 70 hibe desteğiyle finanse edilen ve kura ile belirlenen 60 çiftçiye, süt sağım makineleri düzenlenen törenle teslim edildi.

Süt sağım makinesi dağıtım törenine; Batman Valisi Hulusi ŞAHİN, Tarım ve Orman  İl Müdürü Nurettin KIYAS, Batman İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir ÖZER, Kurum Müdürleri ve çok sayıda çiftçi katıldı.

Törende bir konuşma yapan Batman Valisi Hulusi ŞAHİN;” Bir ülkede süt verimi ve üretimi ne kadar çok olursa eti de o kadar ucuz yeriz. Sütü desteklemek aslında eti de desteklemek oluyor. Biz Batman özelinde bütün hayvancılığı çok önemsiyoruz. Sebebi de burada çok büyük bir toprak verimi ve toprak varlığı var. Mevsim çok müsait çiftçilik için ideal şartlar var. Toprağımız güzel arazimiz verimlidir. Suyumuz ve güneşimiz var. Hayvancılık için en yüksek girdi yemdir. Yemi eğer siz yetiştirebilirseniz ancak o zaman hayvancılıktan para kazanırsınız işte burada toprak bize o imkânı veriyor. Hayvancılığı tarımın dışında düşünemezsiniz. Her yetiştirici yemini kendi üretebilmelidir. Böyle bir mekanizma hayvan kazanma mekanizmasınız sağlarız. Destekle 60 adet süt sağım makinesi verdik. İmkânımız oldukça daha fazla destek düşünüyoruz.” dedi.

Daha sonra söz alan Tarım ve Orman İl Müdürü Nurettin KIYAS ise;” Süt sağım makinelerimizin yüzde 70’ini devletimiz karşılıyor. Yüzde 30’nu çiftçi karşılıyor. Projemizin toplam bedeli 120 bin lira 30 bin lirasını çiftçi veriyor 90 bin lirasını devletimiz veriyor. Süt sağım aşamasından pazara inmesine kadarki sürecin sağlıklı ve hijyenik şekilde yürütülmesi gerekir. Aksi takdirde süt çabuk bozulan ürünlerimizdendir. Süt ne kadar temiz sağılır ve muhafaza edilirse pazara o kadar güzel gider. Çiftçimizin işletmelerde iki ana gelir kaynağı var. Bunlardan bir tanesi buzağı bir tanesi de süttür. Eğer buzağı ölümleri yaşanırsa ve süt pazara sağlıklı bir şekilde ulaştırılmasa işletme sürekli zarar edecektir. Dolayısıyla bizde hem eğitim hem de sağım makinası desteği veriyoruz.” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ülkemizde yetişmeyen Hindistan cevizi 5 TL! Soğan 10 TLÖnceki Haber

Ülkemizde yetişmeyen Hindistan cevizi 5...

İl Müdürlüğü Personellerine “Etkili Sunum Teknikleri, Proje Hazırlama ve Kişisel Gelişim” Eğitimleri VerildiSonraki Haber

İl Müdürlüğü Personellerine “Etkili Sunu...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar