TOFİDAS

Ulusal Hububat Konseyi’nin yeni başkanı Yaşar Serpi oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ulusal Hububat Konseyi’nin yeni başkanı Yaşar Serpi oldu
Konya Ticaret Borsası ev sahipliğinde yapılan Ulusal Hububat Konseyi 13. Olağan Genel Kurulu’nda yeni başkanlığa Yaşar Serpi seçildi. Genel kurulda yönetim, meclis ve kurullar da belirlendi.
Çim Sınırlayıcı

Ulusal Hububat Konseyi’nin (UHK) 13. Olağan Genel Kurulu, Konya Ticaret Borsası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı İhsan Emiralioğlu’nun gözetiminde yapılan genel kurulda, konseyin yeni yönetimi, meclisi, araştırma-danışma kurulları ve denetim kurulu belirlendi. Genel kurulda yapılan seçimle, UHK’nin yeni başkanı Yaşar Serpi oldu.

“Konseyle önemli çalışmalar gerçekleştirdik”

Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı İhsan Emiralioğlu, konseyin Türkiye’nin gıda güvenliği ve tarımsal üretim gücü açısından stratejik bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Emiralioğlu, küresel iklim değişikliği, maliyet artışları ve piyasalardaki dalgalanmaların üreticileri daha planlı üretime yönelttiğini belirterek, “Ulusal Hububat Konseyi ile bu noktada önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Genel kurulun tarımımıza ve üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“Hububat stratejik bir sektör”

Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik, hububatın stratejik bir ürün olduğunu hatırlatarak, konseyin piyasa raporları ve sektörel çalışmalarıyla etkin bir kuruluş haline geldiğini ifade etti. Cumhurbaşkanlığı Tarım ve Gıda Kurulu Üyesi M. Uğur Kaleli de, Türk tarımının gelişimine dikkat çekerek, “Hububat daima takip edilmeli, kalite ve verim sürekli geliştirilmelidir” dedi.

“Konseyimizi daha da ileri taşıyacağız”

UHK’nin yeni Başkanı Yaşar Serpi, konseyin çiftçi ile devlet, sanayici ile piyasa arasında köprü olmayı sürdüreceğini vurguladı. Serpi, “Piyasa istikrarı için güvenilir veri akışı sağlamak, üretim planlamasına katkı sunmak ve iş birliklerini geliştirmek temel görevimiz olacak. Katılımcı bir yönetim anlayışıyla konseyimizi daha ileri taşıyacağız” diye konuştu.

Görevini devreden önceki başkan Özkan Taşpınar ise, görev süresince tüm paydaşlarla birlik ve istişare içinde çalışmaktan onur duyduğunu belirtti.

Yeni yönetim belirlendi

Genel kurulda UHK’nin yeni yönetimi şu isimlerden oluştu:

  • Yaşar Serpi – Yönetim Kurulu Başkanı
  • Selçuk Aydınalp – Başkan Yardımcısı
  • Mehmet Büyükalim – Muhasip Üye
  • Mehmet Tabur – Üye
  • Hasan Gümüş – Üye
  • Prof. Dr. Bayram Sade – Üye
  • Hamit Tezcan – Üye
  • Murad Bertan – Üye
  • Prof. Dr. Mehmet Hamurcu – Üye

​​​​​​​

Kaynak:Tarım Pusulası

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ABD Tarım Bakanlığı Rusya’nın Buğday Üretim Tahminini YükselttiÖnceki Haber

ABD Tarım Bakanlığı Rusya’nın Buğday Üre...

Rusagrotrans: Rusya’nın buğday ihracatı Eylül’de 1,5 milyon tonu aştıSonraki Haber

Rusagrotrans: Rusya’nın buğday ihracatı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar