TOFİDAS

TürkTraktör ve Teknolojide Kadın Derneği, Genç Kadınları Teknoloji Dünyasıyla Buluşturdu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TürkTraktör ve Teknolojide Kadın Derneği, Genç Kadınları Teknoloji Dünyasıyla Buluşturdu
Türkiye otomotiv sektörünün faaliyetteki en köklü üreticisi TürkTraktör, Filizlerin Mucizeleri Teknoloji ve İnovasyon projesi kapsamında Teknolojide Kadın Derneği (Wtech) ile Ankara’da düzenlediği eğitim programında genç kadınları teknoloji ve inovasyon dünyasıyla buluşturdu. Genç kadınların kariyer yolculuklarına yön vermeyi amaçlayan eğitim programında, teknoloji sektörüne ilgi duyan gençlere ilham veren konuşmalar, uzmanlık eğitimleri ve networking fırsatları sunuldu.

TürkTraktör Şirket Lideri Matthieu Séjourné ve Teknolojide Kadın Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Zehra Öney’in açılış konuşmalarını gerçekleştirdiği eğitim programında TürkTraktör İnsan, Kültür & Dönüşüm İş Lideri Ceren Ertem Çimen, Filizlerin Mucizeleri Teknoloji ve İnovasyon Programı hakkında detaylı bir sunum gerçekleştirdi.

Teknolojinin farklı alanlarını kapsayan eğitim programı kapsamında, Teknolojide Kadın Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Zehra Öney yapay zekanın gelecekteki etkilerini ve kadınlar için sunduğu fırsatları anlattı. Palo Alto Networks Türkiye, Afrika ve BDT Bölge Lideri Ali Fuat Türkay ise dijital güvenlik ve siber tehditler hakkında önemli bilgiler paylaştı. İlham Veren Kadın Liderler Serisi, teknoloji alanında başarılı kadınların deneyimlerini genç kadınlarla buluşturdu. Utilify Kurucu Ortağı ve CEO’su Bertuğ Oymak, ‘NFT, Blockchain ve Dijital Cüzdan Yolculuğu’ başlıklı oturumuyla dijital ekonominin sunduğu yeni fırsatları ele aldı. Units Network TR Lead ve Akademisyen Mete Ali Başkaya, ‘Geleceğin Finansı: Kripto Varlık’ konusunda finans sektörünün dönüşümünü ve yeni trendleri anlattı. ODTÜ Eğitim Fakültesi’nden Doç. Dr. Tarkan Gürbüz ise ‘Geleceği Şekillendiren Teknolojiler: Eğitimde Uygulamalar ve Dijital Dönüşüm’ başlıklı sunumuyla teknoloji tabanlı öğrenme süreçlerine odaklandı.

Filizlerin Mucizeleri Teknoloji ve İnovasyon Programı kapsamındaki hedeflerini vurgulayan TürkTraktör Şirket Lideri Matthieu Séjourné, “Türkiye’nin tarım mekanizasyonu alanındaki en köklü ve lider kurumu olarak, teknoloji işimizin odak noktasında yer alıyor. ‘Geleceğe Hazırlar’ amacımız doğrultusunda, toplumsal alanlarda da fark yaratan projeler hayata geçiriyoruz. Filizlerin Mucizeleri Teknoloji ve İnovasyon projesi ile genç kadınları teknoloji ve inovasyon alanlarındaki kariyer gelişimleri için cesaretlendiriyor, eğitim programlarımız ve sunduğumuz fırsatlarla onların yanında oluyoruz. 2026 yılı sonuna kadar 30 bin kişiye ulaşmayı amaçladığımız projemizle, TürkTraktör’deki stajyer kız öğrenci oranını yüzde 50’ye çıkarma, teknoloji ve inovasyon alanındaki kadın çalışan oranını da yüzde 50’ye yükseltme hedeflerimize adım adım ilerliyoruz. Kadınların teknoloji ekosisteminde daha güçlü bir yer edinmesi için bu dönüşüme kararlılıkla devam edeceğiz” dedi.

Teknolojide Kadın Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Zehra Öney, etkinlikle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: "4 bin kadın üniversite öğrencisini teknoloji dünyasıyla buluşturduğumuz Filizlerin Mucizeleri Teknoloji ve İnovasyon Vizyon Eğitimleri programı, yalnızca bir eğitim girişimi değil, aynı zamanda kadınların teknoloji ve inovasyon alanında güçlü bir şekilde var olmasını sağlayan önemli bir dönüşüm hareketidir.Geleceğin teknolojileri, ancak kadınların aktif katılımıyla daha kapsayıcı, yaratıcı ve sürdürülebilir bir şekilde şekillendirilebilir. Bu programla, genç kadınlara sadece bilgi sunmakla kalmıyor, onlara cesaret, ilham ve gerçek bir kariyer vizyonu kazandırıyoruz. Kadınların teknoloji sektöründeki istihdam oranı dünya genelinde %28 civarındayken, Türkiye’de bu oran %10’un altında kalıyor. Daha da çarpıcı bir şekilde, STEM alanında eğitim alan kadınların yalnızca %35’i mezun olduktan sonra sektörde kariyerine devam ediyor.

TürkTraktör ile hayata geçirdiğimiz bu eğitimler, kadınların teknolojiye erişimini güçlendirmek ve onları geleceğin liderleri olarak yetiştirmek adına kritik bir adımdır. Türkiye’de kadınların genel istihdam oranı %31 seviyesinde, ancak teknoloji alanında bu oran çok daha düşük. Teknoloji dünyasında kadınların daha fazla yer alması hem toplumsal gelişim hem de ekonomik büyüme açısından büyük bir fırsat. Kadınların potansiyelini açığa çıkarmak ve onları teknoloji ekosisteminin merkezine taşımak için çalışmalarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz.”

 

Kaynak:Tarım Pusulası

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Rusya Tarım Bakanlığı: Un Sanayisine Yönelik Kredi Desteği Devam EdiyorÖnceki Haber

Rusya Tarım Bakanlığı: Un Sanayisine Yön...

Ünver: “Çiftçinin Ödenmeyen 2024 Destekleri Pul Oldu!”Sonraki Haber

Ünver: “Çiftçinin Ödenmeyen 2024 Destekl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar