
Güvenilir Ürün Platformu tarafından yürütülen ve yerel üretimi destekleyen "Türkiye’nin Kahramanları" projesi, 2,5 yılda 5000 üreticiye erişti. Projenin Ordu’da düzenlenen 12. buluşmasında üreticilere e-ticaret ve iş geliştirme eğitimleri verildi.

Yerel üretimi canlandırmak ve ticareti geliştirmek amacıyla Güvenilir Ürün Platformu tarafından hayata geçirilen "Türkiye’nin Kahramanları" projesi, 2,5 yılda 5000 üreticiye ulaşarak önemli bir başarıya imza attı. Projenin 12. buluşması, Ordu Valiliği, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve yerel ticaret kuruluşlarının desteğiyle Ordu'da gerçekleştirildi. Etkinlikte, üreticilere iş geliştirme ve e-ticaret alanında eğitimler verildi.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.M.Hilmi Güler, "Düşünen Ordu, üreten Ordu, yarışan Ordu" vizyonunu vurguladı. Fındık üzerinden bir örnek veren Güler, dünyanın en çok fındık üreten şehri olmalarına rağmen fiyatları belirleyemediklerini belirtti. Fındığı sadece kabuklu satmak yerine işleyerek değerini artırdıklarını ve fındık kabuğundan aktif karbon gibi yüzlerce ürün elde ettiklerini anlattı. "Fındığı fındık olarak satarsanız iki milyar dolar, çikolata yaparsanız sekiz milyar dolar" diyen Güler, daha önce kadın kooperatifi yokken, şimdi 19 tane kurarak üretime başladıklarını ifade etti.
Gıda Perakendecileri Derneği (GPD) Yönetim Kurulu Başkanı Alp Önder Özpamukçu ise ekonominin temelinde üretimin yattığını belirterek, "Türkiye’nin Kahramanları projemizle amacımız, yerel üretimin desteklenmesi ve rekabet gücünün artırılması için çalışmaları koordine etmek" dedi. Perakende sektörünün yerel üretimi desteklediğini ve dernek olarak bu gelişimi desteklediklerini sözlerine ekledi.
Etkinliğin destekçilerinden Hepsiburada'nın Kıdemli Kurumsal İlişkiler Müdürü Sinem Süllü, her şehirde üreticilerle buluşmanın kendilerine umut verdiğini belirtti. Ticaret Bakanlığı verilerine göre 2024 yılında e-ticaretin büyüme oranlarına dikkat çeken Süllü, bu büyümenin en önemli aktörlerinin yerel üreticiler olduğunu söyledi. Hepsiburada olarak üreticilere teknoloji, lojistik, ödeme çözümleri ve pazarlama desteği sunduklarını dile getirdi.
Güvenilir Ürün Platformu Başkanı Celal Toprak da projeyle sadece üreticileri desteklemekle kalmayıp üretimi de özendirmeyi amaçladıklarını belirtti. "Üreten her bireyimizi bu ülkenin kahramanı olarak görüyor ve illerimizdeki yerel ürünlerin dünya pazarında tanıtımı ile ekonomiye kazandırılmasını amaçlıyoruz," diyen Toprak, yerel üreticilere rol modelleri tanıtmayı ve illeri ihracat üssü haline getirmeyi hedeflediklerini ifade etti.
Marino Port Çok Amaçlı Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlik, açılış konuşmalarının ardından büyük alıcılardan oluşan heyetin stantları gezerek yerel üreticilerle tanışması ve B2B görüşmelerle devam etti. Etkinlik, sertifikalı e-ticaret eğitimlerinin yanı sıra tüm üreticilerin katılımına açık bir şekilde gerçekleşti.
Kaynak:Tarım Pusulası
Yorum Yazın