Şekerbank

Tarım Fuarı İçin Malatya’ya Gelen Büyükelçiler’den MTSO’ya Ziyaret

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarım Fuarı İçin Malatya’ya Gelen Büyükelçiler’den MTSO’ya Ziyaret
9. DOĞU GÜNEYDOĞU ANADOLU TARIM TEKNOLOJİLERİ, MAKİNE, HAYVANCILIK VE GIDA FUARI’NA KATILMAK ÜZERE MALATYA’YA GELEN YABANCI ÜLKELERİN BÜYÜKELÇİLERİ VE BERABERİNDEKİ HEYETLER, MALATYA TİCARET VE SANAYİ ODASI’NI ZİYARET ETTİ.

9. Doğu Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri, Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarı’na katılmak üzere Malatya’ya gelen yabancı ülkelerin büyükelçileri ve beraberindeki heyetler, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Ziyarette, ikili ilişkilerin yanı sıra Malatya ve ticaret konuşuldu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, büyükelçilere Malatya ekonomik yapısı ve gelecek vizyonu hakkında bilgiler aktardı.
Malatya’nın gelişen sanayi altyapısı, üretim kabiliyeti ve ihracat odaklı bakış açısıyla Türk sanayisinde öne çıkan şehirlerden biri olduğunu ifade eden Başkan Erkoç, “Malatya son yıllarda sanayi ve ticaret altyapısını geliştiren ve Türkiye’nin jeopolitik Dünya üzerindeki konumu nasıl değerliyse, Malatya’da, Türkiye için doğunun batısı ve batının doğusu konumunda olan bir ilimiz” dedi.
2014 yılında Malatya’nın ihracatının 410 milyon dolar olduğunu vurgulayan Erkoç, “İl dışında olan şirketlerimizle birlikte 1 milyar dolar. İhracat dağılımına baktığımızda özellikle gıda ağırlıklı 200 milyon dolar, geriye kalan ise su ürünleri, tekstil ve diğer sektörlerde yapılmaktadır. Özellikle Malatya tekstil ve konfeksiyonda çok önemli bir konumda. Dünya’daki önemli markalara burada üretim yapmaktayız. Malatya’yı geleceğe taşıyacak sektörlere baktığımızda demir-çelik noktasında çok zengin demir yataklarına sahibiz. Malatya sağlık sektöründe istikbal vadeden bir şehir. Turgut Özal Tıp Merkezi’nin Malatya’da oluşu artık Dünya’da hasta kabul eden bir şehir konumuna getirdi. Karaciğer organ naklinde Avrupa ilk sırada ve Dünya’da ikinci sırada yer almaktayız. Malatya, Dünya’da hasta kabul eden bir kent konumunda. Kayısı, Malatya ekonomisi için çok önemli yer teşkil etmektedir. Dünya kuru kayısı ihtiyacının yüzde 80’ini karşılayan bir şehrimiz. Yaklaşık Dünya’da 113 ülkeye kayısı ihracatı yapıyoruz. Yıllara baktığımızda ortalama 350-400 milyon dolar arasında kayısı ihracatımız söz konusu. Biz Türkiye’nin ve Malatya’nın geleceğini parlak görüyoruz. Sanayiciler olarak, her zaman Malatya ve ülkemizin büyümesi için çalışıyoruz. Hedefimiz tüm ülkelere ihracat gerçekleştirmektir” diye konuştu.
Kosova Büyükelçisi Avni Suphi ise, “Malatya sadece kayısı ile değil sanayisiyle de gelişmiş bir şehir. Kosova’da şuan 300 tane Türk şirketi yatırım yapıyor. Küçük bir pazar değiliz büyük bir pazarın içindeyiz. Kosova yatırım için cazip bir pazar olabilir” dedi.
Kırgızistan Büyükelçisi İbragim Dzhunsov’da, “Kırgızistan uzağı yakınlaştıran dostlarını çoğaltan bir ülkedir. Kırgızistan’da 400’den fazla Türk şirketleri altyapı ve inşaat sektörü üzerine yatırım yapıyor” diyerek, Türk işadamlarının başarılarından söz etti.
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, ziyaret sırasında konuklara kayısı hediye ederken, misafirler de Başkan Erkoç’a ülkelerine özgü hediyeler verdiler.
MTSO ziyaretine, Malezya Büyükelçisi Dato Amaran, Kırgızistan Büyükelçisi İbragim Dzhunsov, Kosova Büyükelçisi Avni Suphi, Müsteşar Günel Ureya, Arnavutluk Müsteşarı Samir Kurti, Makedonya Maslahatgüzarı Shpresa Juusufi, Fas Ekonomi Müsteşarı Tavfik Maazouzi ve Brezilya Ticaret Müsteşar Asistanı Nurhas Çelik katıldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Siirt’te GAP Eylem Planı Değerlendirme Toplantısı YapıldıÖnceki Haber

Siirt’te GAP Eylem Planı Değerlendirme T...

Fındık Heykelinin Açılışı YapıldıSonraki Haber

Fındık Heykelinin Açılışı Yapıldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar