Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi (TAR-GEL) çalışanlarının mesleki ve özlük haklarının diğer personel ile eşitlenmesine ilişkin imza töreni Bakanlık'ta gerçekleştirildi.
İmza töreninde konuşan Bakan Çelik, çiftçilere ve üreticilere sunulan hizmetin kalitesinin artırılması amacıyla idari yapılarında bazı değişiklikler yaptıklarını ifade etti.
Söz konusu eşitlemenin önemli bir adım olduğunu belirten Çelik, "Bu, 10 bin civarında teknik ve mühendis arkadaşımızın beklediği önemli bir adımdı" değerlendirmesinde bulundu.
Tarımın masada değil, sahada icra edildiğini ifade eden Çelik, "Hem il-ilçe hem de TAR-GEL personellerimizin görevleri ağırlık olarak tümüyle sahada olacak şekilde dizayn edilecek. Bunun da üretime, verime çok ciddi katkı sunacağı inancı içerisindeyim" diye konuştu.
İdari olarak Bakanlık bünyesinde deneyimli müşavir kadroları bulunduğuna dikkati çeken Bakan Çelik, bu kadrolardakilerin de içinde yer aldığı "il masaları"nın oluşturulacağını bildirdi.
Bakan Çelik, böylece çiftçilerin ne gibi sıkıntılarla karşı karşıya olduğu ya da alınan kararların nasıl olumlu yansıdığına ilişkin bilgileri anlık olarak alabileceklerini söyledi.
Tarım-Orman Çalışanları Birliği Sendikası (TOÇ BiR-SEN) Genel Başkanı Günay Kaya da bugünü "tarihi bir gün" olarak nitelendirerek, "Bugün kronikleşen TAR-GEL meselesine neşter vuruluyor. Tüm tarım sektörü için yeni bir miladın başladığını söyleyebiliriz. Atacağımız imzalar mühendis, veterinerler için çok önemli" değerlendirmesinde bulundu.
Konuşmaların ardından Bakan Çelik ve Kaya, TAR-GEL çalışanlarının mesleki ve özlük haklarının diğer personel ile eşitlenmesine ilişkin sözleşmeyi imzaladı.
Yorum Yazın