İstanbul’daki ünlü performans sahnelerini seyirciyle dolduran Sefer Sarı’nın yeni single çalışması “Sakın Gelme”, hikayesiyle adına benzer bir özellik taşıyor.
Yaptığı Rock müziğin köyünde benimsenmesi için çok uğraştığını belirten Sefer Sarı “aileme gitar aldığımı ve Rock müzik yaptığımı uzun süre söylemedim çünkü üniversiteden köye dönüşte çok tepki alacağımı biliyordum” dedi.
Devrek ilçesinin Hışıroğlu köyünde ilginç bir müzik devrimi yapan Sefer Sarı, İstanbul’da gerçekleştirdiği başarılı sahne performansalarının ardından Viya Müzik etiketiyle “Sakın Gelme” çalışmasını dinleyenlere sunuyor. İstanbul’daki ünlü performans sahnelerini doldurmasıyla bilinen Sarı, müzik geçmişindeki ilginç hikayeleri şöyle anlatıyor:
SAÇINI KES DE NE YAPARSAN YAP
“Arabeskin baskın olduğu dönemde Cem Karaca dinliyor olmanın baskısı vardı üzerimde. Rock müzik dinleyenlere zaten ‘cins biri’ deniyordu. Kimse köyden birinin üniversiteye gideceğini düşünmezken ben Hacettepe Fransızca Öğretmenliği bölümünü kazanmıştım. Ankara’ya gidince kampüste gitar çalanların yanlarında buldum kendimi. Girişken biri değilken üniversitede gitar almaya karar verdim. Aileme bu kararımı söylemedim. Anlamayacaklarını düşündüm. Gitarı öyle hızlı araştırdım ve öğrendim ki aradaki yılları kapatırcasına ilerledim. Köyde büyük tepki alacağımı biliyordum ve zaten öyle de oldu. Rahmetli babam bana bir şey demiyor ama köydekilerin söylemlerini duyduğunda sinirlendiği belli oluyordu. Bana sadece ‘şu saçını kes de ne yaparsan yap’ dedi. Bir bayram günü bayram tıraşı olmadım, saçımı kestirmedim diye babamın elini öptürmediğini bilirim.
ÇALMA ŞUNU, BİZİ REZİL EDECEKSİN
Tarla tarım işlerini iyi bilir ve yaparım. Tarlada bir gün çalışma arasında gitarımı çalarken annemin ‘çalma şunu, bizi rezil edeceksin’ demişliği de vardır. Ne kahvehaneye giderdim ne de okey, kağıt oyunu oynardım. Yılmadan okulun tatil olduğu zamanlarda köyün her yerinde gitarımı çaldım. Zamanla tepkiler ilgiye dönüştü. Hatta bir bayram ziyaretinde bir büyüğümüz; ‘her şey iyi hoş da ne olacak senin kılığın’ dediğinde ‘bak ben buradayım, bayram ziyaretine size el öpmeye geldim, diğer gençler nerede?’ diye cevap verdim. O zaman herkes yaptığımın gerçekten güzel bir şey olduğuna hak verdi.
ROCK FATHER
Sonra kasabam Devrek’de müziğime devam ettim. Ne kadar gereksiz işlerle uğraşan genç varsa etrafımda toplandı ve hem müzik öğrendiler hem de eğitimlerine çok daha sağlıklı devam ettiler. Serseri diye bakılan bu gençlerin hepsi üniversiteyi kazandılar. Böylece bu gençler bana ‘Rock Father’ lakabını taktılar. Aileleri de bana teşekkür etmek istediler. Müziğime destek oldular. Kasabamda konserler verdim. Hem köyümde hem de kasabamda Rock müziğini benimsettim. Okuldan mezun oldum. Hiç bilmediğim İstanbul’a gelme kararı aldım. Kardeşimin yanına yerleştim ve yıllarca Rock sahneleri yaptım.
ROCK YAPANA HALA KIZ VERMİYORLAR
İstanbul’da da müzik yapan insanın imajına, hele ki Rock müzik yapıyorsa çok olumlu bakmıyorlar. Hatta kız arkadaşımın ailesi sırf bu yüzden kızlarını benden uzaklaştırdılar. Fakat ben yılmadım. Müzikle tanışmam erken olmuştu ama bunu performans olarak sunmakta kaybettiğim zamanı kazanmak için çok uğraştım. Önce zor denilen üniversiteyi kazanmak, sonra müziği en küçük yerleşim birimine bile benimsetmek, ardından aileye müziğin güzelliğini hissettirmek ve sonunda bu müziği herkese profesyonel olarak sunmak güzel bir yol. Devrek’te başlayan bu hikaye, şimdi Türkiye’nin önemli sahnelerinde hem konserlerle hem de yeni müzik prodüksiyonlarıyla devam edecek.
SAKIN GELME
Prodüktör Kurtuluş Cengiz’le tanıştıktan sonra 2015 yılında ‘Yollar Aşındıkça’ single çalışmam Viya Müzik’ten yayınlandı. 5 Nisan 2017’de de ‘Sakın Gelme’ adlı single yine Viya Müzik’ten çıkıyor. Sözü ve müziği bana ait ‘Sakın Gelme’nin düzenlemesini de prodüktörüm gerçekleştirdi.”
Yorum Yazın