Şekerbank

Sahte İçki Denetimleri Arttırıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sahte İçki Denetimleri Arttırıldı
Bilecik İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından alkollü içki tüketimi ve satış yerlerine sahte içki denetimleri arttırıldı.

Bilecik İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından alkollü içki tüketimi ve satış yerlerine sahte içki denetimleri arttırıldı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü son günlerde basında sıkça yer alan sahte içkiden kaynaklı ölümlerin artması ve yaklaşan yılbaşı nedeniyle alkollü içki denetimlerini arttırdı.

Bu kapsamda alkollü içki tüketimi ve satış yerlerine yapılan denetimlerde, Denetim Ekibi ile birlikte bazı işletmeleri denetleyen İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun YILDIZ şu bilgileri aktardı;

"Bazı illerimizde son zamanlarda yaşanan sahte içkiden ölümlerin ilimizde de yaşanmaması için denetimler artarak devam etmektedir. İlimiz Merkez ve ilçelerinde alkollü içki tüketimi ve işyerinde muhtelif 1325 üründe 122 işletmede denetimler yapılmış bugüne kadarki denetimlerde herhangi bir olumsuzluk gözlenmemiş; fakat yaklaşan yılbaşı nedeniyle piyasaya kaçak ve sahte içki sunulabileceği ihtimaline karşı tüketicilerimizin de dikkatli olmaları gerekmektedir.

Gıda ve Yem Şube Müdürlüğümüzdeki kontrolör personelimizle beraber Defterdarlık Vergi Dairesi Müdürlüğündeki Gelir Uzmanı personeli, yapılan denetimlerde asgari teknik ve hijyenik koşullar kontrolünün yanı sıra kaçak ve sahte ürünlere yönelik etiket ve bandrol kontrolleri Gelir İdaresi Başkanlığı'nın Bandrollü Ürün İzleme Sistemi Seyyar Denetim Cihazı ile denetim yapılmaktadır.

Tüketicilerimizin dikkat etmeleri gereken husus; alkollü içkinin sahte veya kaçak olduğunu anlamakta kokusu, rengi ve tadı fikir vermeyeceği için tüketicinin ürün satın alırken ambalaj üzerindeki etiket bilgilerine mutlaka dikkat etmesi gerekmekte ve içki şişesinin üzerinde bakanlık onaylı kayıt numarası olup olmadığına mutlaka bakmalıdır. Ambalaj üzerinde TAPDK bandrolünü görmeli, içkinin orijinal ambalajında olup olmadığına dikkat etmelidir. Tüketim öncesi ise içkinin göz önünde açılması sağlanmalı eğer şüphe arz eden durumlarda veya kaçak ya da sahte içkilere rastlanılması durumunda vatandaşlarımız 7 gün 24 saat hizmet veren Alo 174 Gıda Hattını mutlaka aramalı ve şikayetlerini bildirmelidirler. Yıl boyu rutin olarak ve Alo 174 Gıda İhbar Hattına gelen şikâyetler doğrultusunda İl Müdürlüğümüz kontrol görevlileri tarafından denetimler sürdürülmektedir." dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hedefimiz Yüzde 1,5 Olan Meyvecilik Oranını 5 Yıl İçerisinde Daha Yüksek Rakamlara UlaştırmakÖnceki Haber

Hedefimiz Yüzde 1,5 Olan Meyvecilik Oran...

Kanalda mahsur kalan balıkları köylüler kurtardıSonraki Haber

Kanalda mahsur kalan balıkları köylüler...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar