TOFİDAS

Bakan Yumaklı: “Boş tarım arazileri üretime açılıyor, isteyen çiftçiler kiralayabilecek”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Yumaklı: “Boş tarım arazileri üretime açılıyor, isteyen çiftçiler kiralayabilecek”
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye genelinde boş duran tarım arazilerinin üretime kazandırılacağını açıkladı. Bakan, “Toprağı olmayan ya da yeterli arazisi bulunmayan çiftçiler, bu alanları kiralayarak üretim yapabilecek” dedi.
Çim Sınırlayıcı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Haber Global’de katıldığı programda, Türkiye’de boş ve ekilmeyen tarım arazilerinin üretime kazandırılacağını duyurdu. Yumaklı, “Üretim yapılmayan araziler, iki yıl boyunca ekilmediği takdirde kiraya verilecek. Kiralama bedeli ise bölgenin rayiç değeri üzerinden belirlenecek” dedi.

Bakan, uygulamanın amacını, “Çiftçiler, üretim yapmak isteyen ancak arazisi olmayanlar için fırsat yaratacağız. Aynı zamanda ülke ekonomisine tarım arazilerini kazandıracağız” sözleriyle açıkladı. Yumaklı, bu sistemin yeni destekleme ve kredi modelleriyle entegre çalıştığını ve üretim planlamasına uygun arazilerin kiralanacağını vurguladı.

Ayrıca Bakan, üretim planlaması çerçevesinde su kaynakları ve üretim deseni dikkate alınarak hangi ürünlerin hangi bölgelerde ekileceğinin belirlendiğini ifade etti. “Çok su tüketen bitkileri su kısıtı olan bölgelerde ekmek isteyen çiftçiler, üretim planlamasına uygun hareket etmezse desteklerden faydalanamayacak” açıklamasını yaptı.

Yumaklı, söz konusu düzenlemenin sahadan gelen talepler doğrultusunda, ziraat odaları, ticaret odaları ve üniversitelerle iş birliği içinde planlandığını belirterek, “Üretim planlamasını artık Ankara’dan tek taraflı değil, sahadaki paydaşlarla birlikte yapıyoruz” dedi.

 

Kaynak:Tarım Pusulası

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakan Yumaklı: “Türkiye tarımsal hasılada Avrupa’da birinci, dünyada ilk on içinde”Önceki Haber

Bakan Yumaklı: “Türkiye tarımsal hasılad...

Bakan Yumaklı: “Pestisit kalıntısı iddiaları asılsız, ürünler sıkı denetimden geçiyor”Sonraki Haber

Bakan Yumaklı: “Pestisit kalıntısı iddia...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar