Şekerbank

Patates Yetiştiriciliği Hız Kazandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Patates Yetiştiriciliği Hız Kazandı
Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce yürütülen 'Tütün Tarımına Alternatif Katma Değeri Yüksek Ürün Programı' kapsamında patateste tarla günü yapıldı.

Çiftçilerinin gelir seviyelerini arttırmak, tüketicilerimizin de kaliteli gıda tüketimlerini sağlamak ve ürün çeşitliliğini artırmak amacıyla 3 yıldır sürdürülen çalışmalar sonuç vermeye başladı.

Bu çalışmalardan bazılarının yürütüldüğü Seydikemer İlçeSİ  Doğanlar Mahallesinde üreticiler Ali Özdemir ile Nazif Yalçın'ın tarlalarında yapılan çalışmalar sonucunda üreticilere yönelik patates tarla günü düzenlendi. Tarla gününe Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken, Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Salih Tufan,  Seydikemer Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turhan, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nazif Ekici, Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsünden Dr. Gün Kırcalıoğlu ve Dr. Çiğdem Kaya, İlçe ve Şube Müdürleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve teknik personelin yanı sıra birçok çiftçi katıldı.  

Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekici yaptığı konuşmada Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsüne verdiği teknik destek için teşekkür etti ve bu çalışmaların hızla devam edeceğini, İlçenin her yönden destekleneceğini söyledi. Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken ise bir marka değeri olan Bekçiler Yöresi patatesinin kalitesinin korunması gerektiğini, pazarlama ve depolama sorunları için kooperatifleşmeye ihtiyaç olduğunu söyledi.

Yoğun ilgi olan törende ikramlar yapıldı ve çeşitli basılı yayınlar dağıtıldı. Patates tarlasında yapılan sembolik hasattan sonra patates üreticilerine dağıtılacak tohumlar ve patates tarımı hakkında teknik bilgiler verilerek üreticilerin soruları cevaplandırıldı.

2015 yılında 12 çeşit patates denemesi Bodrum İlçesi hariç tüm bölgelerimizde 100 üretici ile denenen çeşitler çiftçiler ve tüketiciler tarafından verimlerinin yüksekliği, tadı, aroması, hastalık ve zararlılara dayanıklılığı ile çok beğenildi. Bazı çeşitler sahil ve 1000 metreye kadar olan yüksekliklerde iyi verim verdiği, Bazı çeşitlerinde 600 ve 1500 metre rakımlarda çok verimli olduğu görülmektedir. Sahil bölgelerinde 4-5 ton yüksek kesimlerde ise 6-8 ton verim alınmaktadır. Muğla'daki patates üretim çalışmalarında alınan verimler Türkiye ortalamasının çok üzerinde gerçekleşmektedir.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Veteriner Hekimler Daha İyi Hizmet İçin ToplandıÖnceki Haber

Veteriner Hekimler Daha İyi Hizmet İçin...

Yerel Karpuz Çeşidimiz Ulusal Tohum Gen BankasındaSonraki Haber

Yerel Karpuz Çeşidimiz Ulusal Tohum Gen...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar