Ormancılık faaliyetleri ile ormancılığımızın gelişimine katkı sağlayanların ödüllendirildiği 'Ogm En'leri Ödül Töreni' Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli'nin katılımı ile yapıldı.
Ormancılık faaliyetleri ile ormancılığımızın gelişimine katkı sağlayanların ödüllendirildiği 'Ogm En'leri Ödül Töreni' Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli'nin katılımı ile yapıldı.
Törende konuşan Bakan Pakdemirli, Türkiye'nin orman varlığını artırabilen nadir ülkelerden olduğunu vurgulayarak, 2023 yılı hedefinin 7 milyar fidan olduğunu belirtti. Pakdemirli; ''2023 yılı hedefimiz; orman varlığımızı 23,4 milyon hektara çıkararak, % 30 olan dünya ortalamasına ulaşmak! Yine 2023 yılı sonuna kadar da, toplam 7 milyar fidanı toprakla buluşturarak, dünyada yaşayan her bir insan için bir fidan dikmeyi hedefliyoruz'' dedi.
GELECEĞE NEFES SEFERBERLİĞİ'NDE YENİ MÜJDE YAKINDA!
11 Kasım 2019'da "Milli Ağaçlandırma Günü" ile başlayan ağaçlandırma seferberliğinde bu yıl yeni bir düzenleme yapılacağını da duyurdu Bakan Pakdemirli. ''Yeni bir haberimizi de sizlerle paylaşmak istiyorum. Çocuklarımızın ağaç sevgisi ve çevre bilincinin gelişimine katkı sağlaması amacıyla, Geleceğe Nefes Kampanyamızın içeriğini; 12 milyon ilköğrenim öğrencimizin heyecanını, 11 Kasım'a taşıyacak şekilde zenginleştiriyoruz. Geleceğe Nefes Seferberliği ile ilgili bu yeni müjdemizi, inşallah kısa süre içerisinde sizlere duyurmuş olacağız. Tabi 2019'da Geleceğe Nefes ile somutlaşan bu büyük başarıyı, 2020'de de taçlandırmaya ve orman ürünlerimizdeki 2023 hedeflerimize hızla ulaşmaya, sizlerin de gücüyle devam edeceğiz!'' dedi.
Orman endüstrisinin hammadde ihtiyacının yerli kaynaklarla karşılanabilmesi amacıyla odun üretim miktarının, 2023 yılı için 37 milyon 840 bin m³e çıkarılmasının hedeflendiğini de belirtti Bakan Pakdemirli.
Akdeniz iklim kuşağında yer alan ülkemizin, coğrafi konumu itibariyle büyük bir bölümün orman yangınları açısından tehdit altında olduğunu hatırlatan Bakan Pakdemirli, yangınlarla mücadelede bu kapsamda önemli çalışmalar yürütüldüğünü belirtti. 2019 yıl sonu itibariyle, yangına birinci derecede hassas bölgelerde, yangına ilk müdahale süresinin 12 dakikanın altında olduğunu söyledi.
EROZYONLA MÜCADELEDE LİDER ÜLKEYİZ!
2002'den bu yana yapılan ağaçlandırma çalışmaları ile ülkemizin yüzde 29'unun ormanlarla süslendiğini de belirtti Bakan Pakdemirli; ''2002 yılında 20,8 milyon hektar olan orman varlığımızı, 1,8 milyon hektar artırıp 22,6 milyon hektara çıkardık ve ülkemizin %29 unu ormanlarla süsledik. 2023 yılında, 23.4 milyon hektar orman alanı ile ülkemiz topraklarının %30 unun orman olması hedefini fazlasıyla gerçekleştireceğimize yürekten inanıyorum. Erozyonla Mücadelede Lider Ülkeyiz! Yılda ortalama 500 milyon ton olan toprak kaybını, yaptığımız çalışmalar sayesinde 154 milyon ton seviyesine düşürdük. 2023 hedefimiz ise bu rakamı, 130 milyon tonun altına kadar azaltmaktır'' diye konuştu.
Bakan Pakdemirli, ayrıca, şehir içi veya çevresinde yaşayan vatandaşlarımızın doğa ile baş başa kalmalarını sağlamak, özellikle çocuk ve gençlerimize orman sevgisi ve bilincini kazandırmak amacıyla bugüne kadar, 137 şehir ormanı kurulduğunu da belirtti.
AVRUPA, MÜLTECİLERE KARŞI ALDIĞI ÖNLEMLERİ KORONA VİRÜSE KARŞI ALMADI!
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, konuşmasının sonunda ise 100'den fazla ülkede görülen ve 4 bine yakın kişinin hayatını kaybettiği Korona Virüse karşı da vatandaşlarımıza kişisel hijyene daha fazla dikkat edilmesi noktasında uyarıda bulundu. Bakan Pakdemirli; ''Avrupa mültecilere karşı almış olduğu ciddi önlemleri virüse karşı almış olsaydı belki bu tür elim bir hadiseyle sarsılmış olmayacaktı. Kimse merak etmesin ve şüphesi olmasın ki; Korona Virüsü için çok ciddi tedbirler aldık, almaya da devam ediyoruz. Öyle ki; pek çok ülke, Virüsle Mücadele konusunda bizden işbirliği talebinde bulundu. Hamdolsun aldığımız bu sıkı önlemlerle, ülkemiz bugüne dek bu listeye girmemeyi başardı'' ifadelerini kullandı.
Yorum Yazın