Şekerbank

Manda Islahı Projesine Beş Yıl Daha Devam

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Manda Islahı Projesine Beş Yıl Daha Devam

2013 yılı sonunda Bartın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Bartın İli Damızlık Manda yetiştiricileri Birliği arasında imzalanarak hayata geçen ve beş yıl süre ile uygulanan Halk Elinde Manda Islahı Projesinin yürütme kurulu Afyonkarahisar'da gerçekleştirildi.

Toplantıya Bartın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdür Vekili Erdal Gülmez, Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan GÜL, Proje Teknik Elemanı Ziraat Mühendisi Ozan MANKADAK ve bakanlık yetkilileri Kütahya ve Afyonkarahisar Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürleri ve il Birlik personellerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Projeye 2013 yılı sonunda başlanmış, günümüze kadar geçen sürede Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliğine Üye 131 yetiştiricinin 1024 Mandanın Günlük süt verimleri ve et verimlerinin artırılması amaçlanmış. Bu kapsamda doğan mandaların doğum ağırlıkları ve süt verimleri teknik personel tarafından takip altından tutulmuş, süt analizleri yapılarak sütün kalitesi değerlendirildi.

Proje kapsamında günlük ortalama süt verimi 4 yılın sonunda 3,5 litreden 4,1 litreye, doğum ağırlığı 26 kilogramdan 30 kilograma çıkartılmıştır. Yetiştiricilere proje kapsamında anaç manda ve Damızlık Erkek Manda başına 850 TL doğan malaklara ise 200 TL olmak üzere toplamda 3.186,720 TL destekleme ödemesi yapılmıştır.2013 yılında Proje başlangıcı 1800 civarında olan manda sayısı proje sonunda 4182 başa yükselmiştir.

Bakanlık yetkililerinin başkanlık ettiği Yürütme Kurulun da Afyonkarahisar ve Kütahya İllerinde de uygulanan benzer projelerin değerlendirilmesi yapılarak, Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde uygulanan projenin Bartın ilinde 5 yıl daha ıslah projesinin devam etmesi kararlaştırılarak dilek ve temennilerle toplantı sona erdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
'Geleneksel 3. Çeltik Hasat Etkinliği' Bafra’da DüzenlendiÖnceki Haber

'Geleneksel 3. Çeltik Hasat Etkinliği' B...

Ladik’te Silajlık Mısır Hasadı Tarla Günü DüzenlendiSonraki Haber

Ladik’te Silajlık Mısır Hasadı Tarla Gün...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar