Şekerbank

Kullanılan Mazotun Yaklaşık %50 si Bakanlığımız Tarafından Destekleniyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kullanılan Mazotun Yaklaşık %50 si Bakanlığımız Tarafından Destekleniyor

Uşak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan KAHRAMAN, İl Müdür Yardımcısı Halil İbrahim GÜRCAN, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Murat ERDEM, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şubesi Müdürü Ayhan ÇANLI ve 27 çiftçinin katılımlarıyla İlyaslı Köyünde bilgilendirme toplantısı yaptı.

İl Müdürü Erkan KAHRAMAN konuşmalarında; "Mazot desteğinin dekar başına 13TL ve normal şartlarda bir dekar araziyi işlemek için 5 litre mazot gerektiği, ortalama fiyatının 5 TL olduğunu kabul edersek, 25 TL yaptığı, bu durumda kullanılan mazotun yaklaşık %50 si Bakanlığımız tarafından destekleniyor. Gübre desteği de 4 TL, Havza bazlı desteklemelerle ilgili İlimiz Merkez ilçede desteklenecek ürünler Buğday, Arpa, Nohut, Tritikale, Yulaf ve Yağlık Ayçiçeği olmasından dolayı, prim desteği sadece bu ürünlere verilecek" dedi.

Açıklamasının devamında Kahraman; "Uşak ili olarak tarım arazisi ve hayvan varlığı açısından ülke genelinde %1 'lik paya sahip olmamıza rağmen desteklemelerden aldığımız pay %0,6 civarındadır. İl genelinde 235 bin hektar tarım arazisi bulunduğu halde ÇKS 'de kayıtlı arazi varlığı 137 bin hektar olduğundan, üreticilerimiz daha az destekleme almaktadır. Bu durum aynı zamanda ülke genelinde önümüzü görmemize, daha gerçekçi planlama yapmamıza, hangi üründen ne kadar üretim yaptığımız, ürün arz veya fazlalığımız olup olmadığının bilinmesine engel olmaktadır. Neticesinde istikrarsız bir durum ortaya çıkmakta ve fiyat dalgalanmaları olmakta, üreticilerimiz de bundan zarar görmektedirler.  Bu yüzden gerek ekilen araziler gerekse hayvan varlığımızın doğru ve güncel olması noktasında daha duyarlı olmamız gerekmektedir.  Desteklemelerden daha fazla faydalanabilmek için mutlaka tapu intikallerinin yaptırılması gerekmektedir. Çiftçi kayıt sistemine tapu olmadan kayıt yapılamayacağından, desteklerin arazi sahibine değil bizzat araziyi işleyen, tarlada emek harcayan ve üretime katkı sağlayan çiftçilerimize verilecek." dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kadın Çiftçilere Süt Hijyeni Eğitimi VerildiÖnceki Haber

Kadın Çiftçilere Süt Hijyeni Eğitimi Ver...

Engelsiz Öğrenciler Organik Soğan ÜretecekSonraki Haber

Engelsiz Öğrenciler Organik Soğan Üretec...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar