TOFİDAS

Kocaeli’nde Yaklaşık 50 Bin Dekar Tarım Arazisine Sulama Kanalı Bakımı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kocaeli’nde Yaklaşık 50 Bin Dekar Tarım Arazisine Sulama Kanalı Bakımı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit, Kandıra, Derince ve Körfez ilçelerinde tarımsal üretimin devamlılığını sağlamak amacıyla yaklaşık 50 bin dekarlık alanı besleyen sulama kanallarını temizliyor ve onarıyor.
Çim Sınırlayıcı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki tarımsal faaliyetlerin sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla sulama kanallarında kapsamlı bir temizlik ve bakım çalışması başlattı. Yol ve Bakım Dairesi Başkanlığı'na bağlı ekipler, İzmit, Kandıra, Derince ve Körfez ilçelerinde bulunan yaklaşık 50 bin dekar tarım arazisini sulayan kanallarda yoğun bir mesai harcıyor.

Özellikle Derince'nin İshakçılar ve Çavuşlu bölgelerinde devam eden çalışmalarda, su akışını engelleyen toprak birikintileri, yabani otlar ve ağaç dalları titizlikle temizleniyor. Ekipler, hem iş makinelerini hem de insan gücünü kullanarak kanalların verimliliğini artırmayı hedefliyor. Kırılan kanaletler yenilenerek altyapı güçlendirilirken, bu çalışmalarla yaz aylarında su kayıplarının önüne geçilmesi, kış aylarında ise olası taşkın ve sel baskınlarının engellenmesi amaçlanıyor.

Çalışmalar sayesinde sorunsuz bir sulama sezonu geçireceklerini belirten mahalle muhtarları ve çiftçiler, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkürlerini iletti.

Belediye, sulama kanalı bakımlarının yanı sıra, "Toramanlar Göleti Sulama Kanalı Projesi" ile atıl durumdaki arazileri de üretime kazandırmaya devam ediyor. İlk etabı tamamlanan projede inşa edilen 28.084 metrelik kapalı sulama hattı ile 884 hektarlık alanın sulanması sağlanarak çiftçilerin su sorunu yaşamadan üretim yapabilmelerine olanak tanınıyor. Projenin ikinci etap çalışmaları da hızla devam ediyor.

Kaynak:Tarım Pusulası

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dünyanın İlk Tıbbi ve Aromatik Bitkiler OSB'sinde Yer AlacakÖnceki Haber

Dünyanın İlk Tıbbi ve Aromatik Bitkiler...

Malatya’da Sulama Projelerine 303 Milyon TL’lik Dev YatırımSonraki Haber

Malatya’da Sulama Projelerine 303 Milyon...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar