Şekerbank

Kayseri Şeker’in Yeşilhisar Bölgesi Çiftçi Eğitimine 500 Çiftçi Katıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kayseri Şeker’in Yeşilhisar Bölgesi Çiftçi Eğitimine 500 Çiftçi Katıldı

Kayseri Şeker tarafından düzenlenen Yeşilhisar Bölge Çiftçilerinin katıldığı çiftçi eğitim semineri Yeşilhisar Gençlik Merkezi toplantı salonunda 500 çiftçinin katılımıyla yapıldı.

Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay yapmış olduğu konuşmasında Randevulu söküm ve tesellümümün önemine dikkat çekti. Pancarların silolarda bekletilerek şeker kaybı yaşanmaması ve Randevulu söküm yapılarak şeker oranının da yükseltilerek elde edilen gelirinde yine çiftçinin gelirine katkı sağlayacağını belirtti.

Hüseyin Akay konuşmasını şöyle sürdürdü; Biz fabrikanın pancar işletme sahasını genişlettik. 130 bin ton alıyordu. 180 bin hatta 200 bin tona çıkarttık. Ama yine yetişmedi şimdi bunu 200 bin ton yerine 300 bin tona çıkartsak yine yetişmeyecek. Çünkü teslim alınan pancarlar Kayseri Şeker Fabrikasında 99 günde Boğazlıyan Şeker Fabrikasında 104 günde işleniyor. 104 günde işlenen pancar 30 günde sevk edilirse bunun altından kalkılır mı. Bu pancarın belli bir programda sökülüp sevk edilmesi lazım.

Hiç olmazsa 100 günde 110 günde işlenen pancar 90 gün gibi bir günde sevk edilmesi lazım ki bu işin altından kalkabilelim. Yoksa kantarlarda büyük pancar yığını oluşuyor fabrikada büyük pancar yığınları oluşuyor. Bu yığınlar oluşunca tabi bir taraftan pancarlar yanmaya ve çürümeye başlıyor. Ve işte sabahları baktığınız zaman pancarların tepesinden dumanlar çıkmaya başlıyor. Yanan şekerdir.

Siz pancarı ne için üretiyorsunuz şeker oranını arttırmak için. Şeker oranını artırarak gelirinizi de arttırmak istiyorsunuz. Tabi siz para kazanacaksınız bir de fabrika o pancarı işleyecek onu şeker haline getirecek. Satacak para kazanacak sizin paranızı ödeyecek. Devlete vergi ödeyecek bu çark dönecek. Eğer fabrika pancarın içindeki çıkaramazsa yeterli miktarda çıkaramazsa o zayi olursa fabrika para kazanabilir mi. O zaman da sizin isteklerinizi ihtiyaçlarınızı karşılayabilir mi? Karşılayamaz. Onun için buna bir çözüm bulunması lazım yani pancarın yanması hem israf hem milli ekonomiye zarar hem de sizin bu kadar bin bir zahmetle ürettiğiniz el emeği verdiğiniz ürüne zayi olmasın. Buna hep birlikte çözüm bulmamız gerekiyor. Ve bunu bir kaynağa dönüştürmemiz gerekiyor. Biz bu randevulu sökümle bu pancarın yanmasının önüne geçecek olursak buradan bir artı değer elde etmeyi ümit ediyoruz dedi.

Yeşilhisar Bölge çiftçi eğitim toplantısına; Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkan Vekili Avni Hokkaömeroğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri; İlhan Argun, Harun Halıcı, Nizamettin Çatak, Denetim Kurulu Üyeleri Mehmet Güntay, Menderes Baran, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu, Başkan Vekili Atilla Yalçın, Yönetim Kurulu Üyeleri; Hurşit Dede, Turan Kaya, Abdulkadir Güneş, Halis Lektemur, Genel Müdür yardımcıları ve çiftçiler katıldılar

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Asa: 'Kadına şiddet değil, zeytin dalı yakışır'Önceki Haber

Başkan Asa: 'Kadına şiddet değil, zeytin...

Afganistan Eski Maliye, Ulaştırma Ve Ticaret Bakanı Kayseri Şekeri Ziyaret EttiSonraki Haber

Afganistan Eski Maliye, Ulaştırma Ve Tic...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar