Şekerbank

İşletme Bazlı Model Ankara’da Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İşletme Bazlı Model Ankara’da Başladı

​Tarımsal işletmelerin tarımsal üretim değerini artırmak, tarımsal verilerin doğru tespitini yapmak ve çiftçinin hizmete ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından başlatılan Tarımsal İşletme Danışmanı (TİD) uygulaması için çalışmalar devam ederken, proje kapsamında Ankara Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Gölbaşı ilçesinde bulunan bir işletmeye ziyaret gerçekleştirildi.

Topaklı Mahallesi'nde çiftçilik yapan Bayram Kurnaz'a ait işletmeye yapılan ziyarete İl Müdürü Bülent Korkmaz'ın yanı sıra İl Müdür Yardımcıları Ergün Erol ve Ali Yalçın, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ömer Arslan, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Nafiye Çavuş, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Kadir Kaya, Gölbaşı İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Güven Alpsoy ile işletme danışmanları ve teknik personeller katıldı.

İşletme sahibi Bayram Kurnaz'dan işletme hakkında bilgiler alan İl Müdürü Korkmaz, aynı zamanda 100 baş süt ineği de bulunan işletme için maliyet analizi yaparak en uygun tohumluk seçiminden ekim nöbetine kadar tarımsal tedbirleri içeren tarım modeli oluşturulması konusunda görüş alışverişinde bulundu.  

Bakanlığın taşra teşkilatında yer alan İl ve İlçe Müdürlüklerinin daha etkin ve verimli çalışma yürütebilmesi amacıyla işletme bazlı Tarımsal İşletme Danışmanı uygulamasına geçildiğini ifade eden İl Müdürü Korkmaz, model kapsamında her tarım işletmesinin en az bir personelin sorumluluğuna verileceğini belirterek, tarımsal işletme danışmanı (TİD) ile çiftçilerin daha iyi üretim yapabilmelerinin ve çiftçilerin yaşadığı sorunların asgari seviyeye indirilmesinin amaçlandığını vurgulayarak, "Sayın Bakanımızın talimatları ile çiftçilerimizin yanına biz geleceğiz, birlikte daha fazla zaman geçireceğiz, daha fazla çalışacağız. Gerek veteriner hekimlerimizle, gerek mühendislerimizle çiftçilerimizin daha çok yanında olacağız. İşletmelerden sorumlu arkadaşlarımız çiftçilerimizin her problemi ile ilgilenerek bilgi ve birikimlerini aktaracaklar" dedi.

Küreselleşen dünyada çiftçilerin artık sadece kendileriyle değil, Avrupa ve dünyadaki bütün çiftçilerle rekabet halinde olduklarının altını çizen İl Müdürü Korkmaz, bu rekabette başarının ancak bilgi ve teknolojiyi uygulamakla mümkün olabileceğini  belirterek şunları söyledi:  "Gelecekte çocuklarımızın, torunlarımızın bu coğrafyada tarım ve hayvancılık yapabilmesi için doğa dostu teknik ve yöntemleri uygulamak zorundayız. Bu yöntemlerden biri olan anıza ekim tekniği ile hem topraklarımızda organik madde birikimi sağlamak, hem de sürüm ve işleme masraflarından kurtularak işletme maliyetlerini düşürmek suretiyle çiftçilerimizin diğer çiftçilerle rekabet edebilmeleri sağlanmış olacaktır."

Bakanlığın destekleme politikalarına da değinen Korkmaz, işletmeye ÇATAK kapsamında anıza mısır ekimi yapılarak 1. kategoriden 30 TL, sulu koşullarda üretilen silajlık mısır desteği için 90 TL, gübre mazot desteği kapsamında 11 TL, yine öncesinde anıza arpa-Macar fiği ekiminden dolayı yem bitkileri desteği olarak 40 TL, toplamda da dekara yaklaşık 171 TL destek verildiğini sözlerine ekledi.  

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tarımsal İşletme Danışmanlarından Çiftçi ZiyaretleriÖnceki Haber

Tarımsal İşletme Danışmanlarından Çiftçi...

Kadın Çitçiler Yarışıyor Bilgi Ve Kültür Yarışması İl Finali YapıldıSonraki Haber

Kadın Çitçiler Yarışıyor Bilgi Ve Kültür...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar