Şekerbank

Halsizlik sorunu yaşıyorsanız…

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Halsizlik sorunu yaşıyorsanız…

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Çayakar yaşamı olumsuz yönde etkileyen halsizlik hakkında açıklamalarda bulundu. Halsizliğin genellikle herhangi bir hastalıkla ilişkisi olmadığını söyleyen Çayakar, “Halsizlik bütün yaşam kalitenizi alt üst ediyor, iş yapamaz hale getiriyorsa, kesinlikle bir doktora başvurmalısınız" dedi.

Halsizliği, gün içersinde insanın iş kalitesini düşüren, yaşamını olumsuz yönde etkileyen enerji eksikliği, bitkinlik ve yorgunluk hissidir diye tarif eden Dr. Çayakar ; '' Halsizlik, çoğunlukla hastalıklar ile ilişkili olmadan insanları rahatsız eden bir durumdur. Ancak bazı hallerde, kendisi bir hastalık olmasa bile çeşitli hastalıklara bağlı ortaya çıkan bir belirti olabilir. Özellikle kadınlarda görülen halsizliğin sebeplerinin en başında kansızlık gelir. Vücutta kansızlık yapan en önemli neden ise her ay adet döneminde olan kanamalardır.

HALSİZLİK BÜTÜN YAŞAM KALİTENİZİ ALT ÜST EDİYOR

Diğer nedenler arasında ise mide ve bağırsak sisteminden kaynaklanan gizli yada gözle görülür kanamalar yada idrar yolları ile ilgili kanamalar sayılabilir. Halsizlik, şayet herhangi bir hastalık sebebiyle görülmüyorsa; yaşam kalitenizi, iş gücünüzü düşürmüyorsa bir süre sabredebilirsiniz. Ancak halsizlik bütün yaşam kalitenizi alt üst ediyor, iş yapamaz hale getiriyorsa, kesinlikle bir doktora başvurmalısınız " ifadelerini kulandı.

Halsizlik şikâyetleri söz konusuysa bir dizi test yapılması gerektiğini belirten Dr. Çayakar, konuyla ilgili olarak şunları söyledi; "Halsizlik sorununuz sürekli ise ve sizi günlük yaşamın temposundan geride bırakıyorsa, kesinlikle bir doktora başvurmalısınız. Halsizlik için yaptırmanız gereken genel testler arasında; kan ve idrar testleri, tiroid testleri, şeker testleri, romatizmal hastalıklarla ilgili testler ve doktorunuzun yönlendirmesi doğrultusunda EKG, akciğer grafisi gibi ek testler sayılabilir"

KANSIZLIK YÜZÜNDEN HALSİZLİK YAŞADIĞINIZ TESPİT EDİLİRSE…

Halsizliğin ortaya çıkış sebebi ve alınması gerekenler hakkında da açıklamalarda bulunan Dr. Çayakar konuyla ilgili olarak şunları söyledi; "Herhangi bir hastalığa bağlı olmadan gelişen bazı halsizlik durumları Mevsim değişikliklerinin yaşandığı dönemler, bazı ruhsal bozuklukların yaşandığı geçici zaman dilimleri, yetersiz uyku aldığınız zamanlar olarak sayılabilir. Halsizliğin tedavisi için öncelikle, halsizliğe sebep olan etken ya da etkenlerin neler olduğunu saptamak gerekir. Doktorunuz sizde halsizliğe yol açabilecek, altta yatan herhangi bir hastalık olup olmadığını belirler. Şayet bir hastalığa bağlı halsizlik yaşıyorsanız, o hastalığın tedavi sürecine geçilir.

Örneğin kansızlık yüzünden halsizlik yaşadığınız tespit edilirse, kan takviyesi yapılır veya tiroid bezinizin az çalıştığı saptanırsa, tiroid bezinizi daha hızlı çalıştıracak tedaviye geçilir. Halsizlik sorunu yaşıyorsanız, kendi başınıza doktora gitmeden, muayene olmadan ve kulaktan dolma bilgiler ile çeşitli vitamin ve benzeri ilaçlar içmemelisiniz.

YAZ MEVSİMİNİN SICAK HAVASINDA BİRÇOK KİŞİ HALSİZLİKTEN ŞİKÂYET EDER

Zira, vücuda fazladan verilen ve bilinçsiz kullanılan vitamin sizin zehirlenmenize yol açabilir. Yaz mevsiminde halsizlikten kurtulmak için neler tüketilmelidir? Yaz mevsiminin sıcak havasında birçok kişi halsizlikten şikâyet eder. Aslında doğru beslenme ile sıcak havaların verdiği halsizlik şikâyetinden kurtulabilirsiniz. Örneğin günde içeceğiniz 2 bardak limonata sizi hem serinletir, hem de C vitamini ile size yardımcı olur. Yine aynı şekilde, dondurma tüketimi ve ayran içilmesi yaz mevsiminde yaşanan halsizliğe çözüm getirir. Bunun yanında kuru kayısı, kuru badem, fındık, ceviz, kuru üzüm, kuru incir yaz mevsimi halsizliği ile mücadele etmede son derece faydalıdır."

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şeker yerine o tercih ediliyor!Önceki Haber

Şeker yerine o tercih ediliyor!

CEYLANPINAR TARIM İŞLETMESİNDE TARİHİ REKORSonraki Haber

CEYLANPINAR TARIM İŞLETMESİNDE TARİHİ RE...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar