ALAPLI ZİRAAT ODASI BAŞKANI ŞEREF TÜRKOĞLUAlaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, fındık üreticilerine emanete fındık vermemeleri konusunda uyarıda bulundu.Alaplı ilçesi Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Fındık İhracatçı Birlikleri, Ziraat Odaları Birliği ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının açıkladığı 2015 yılı fındık rekolte tahminlerinin birbirini tutmadığını söyledi.Rekoltedeki uyuşmazlık fındık üreticilerini tedirgin ettiğini belirten Türkoğlu, şunları kaydetti:“Fındık İhracatçılar Birliklerinin açıkladığı 733 bin ton rekolte ile Ziraat Odaları Birliğini açıkladığı 590 bin fındık rekoltesi arasından farklılıklar var. Ayrıca Tarım Bakanlığını açıkladığı fındık rekoltesi de çok farklı, aradaki bu farklar üreticileri endişelendiriyor. Bu rakamlar ihracatı karşılamıyor. Avrupa’nın ihtiyacı 250 bin ton iç fındık buda 500 bin ton kabuklu fındıktan meydana gelir. İç piyasa 100 bin ton iç fındık 200 bin ton kabuklu dan meydana gelir.700 bin ton kabuklu fındığa ihtiyacımız vardır. Ucu başına denk geliyor. Ancak yinede ihtiyacı karşılamıyor. Fındık piyasasını belirleyecek olan fındık üreticidir. Bizim üreticilere çağrımız fındığını ihtiyacı kadarını pazarda satsın. Gecen yıl üretici ihtiyacı kadarını sattı fındık fiyatları 17-18 TL’ye kadar çıktı. Çiftçiler fındığını topladıktan sonra iyi kurutup makineden geçirsin. İyi istif yaptığı zaman fındığa 3 yıl hiçbir şey olamaz.” dedi.
Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, fındık üreticilerine emanete fındık vermemeleri konusunda uyarıda bulundu.
Alaplı ilçesi Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Fındık İhracatçı Birlikleri, Ziraat Odaları Birliği ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının açıkladığı 2015 yılı fındık rekolte tahminlerinin birbirini tutmadığını söyledi.
Rekoltedeki uyuşmazlık fındık üreticilerini tedirgin ettiğini belirten Türkoğlu, şunları kaydetti:
“Fındık İhracatçılar Birliklerinin açıkladığı 733 bin ton rekolte ile Ziraat Odaları Birliğini açıkladığı 590 bin fındık rekoltesi arasından farklılıklar var. Ayrıca Tarım Bakanlığını açıkladığı fındık rekoltesi de çok farklı, aradaki bu farklar üreticileri endişelendiriyor. Bu rakamlar ihracatı karşılamıyor. Avrupa’nın ihtiyacı 250 bin ton iç fındık buda 500 bin ton kabuklu fındıktan meydana gelir. İç piyasa 100 bin ton iç fındık 200 bin ton kabuklu dan meydana gelir.700 bin ton kabuklu fındığa ihtiyacımız vardır. Ucu başına denk geliyor. Ancak yinede ihtiyacı karşılamıyor. Fındık piyasasını belirleyecek olan fındık üreticidir. Bizim üreticilere çağrımız fındığını ihtiyacı kadarını pazarda satsın. Gecen yıl üretici ihtiyacı kadarını sattı fındık fiyatları 17-18 TL’ye kadar çıktı. Çiftçiler fındığını topladıktan sonra iyi kurutup makineden geçirsin. İyi istif yaptığı zaman fındığa 3 yıl hiçbir şey olamaz.” dedi.
Yorum Yazın