Şekerbank

Fasulye üreticileri yaşadığı sıkıntılara çözüm istediler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fasulye üreticileri yaşadığı sıkıntılara çözüm istediler
Fasülyeyi dalından koparıp yıkamadan yiyen ve İnsuyu Fasülyesinin en büyük alıcısı olan İstanbul'a ve tüm Türkiye'ye seslenen Burdur Valisi Yılmaz, "İnsuyu Fasülyesini vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile alıp tüketebilir" dedi.

Burdur Valisi Şerif Yılmaz, İnsuyu Fasülyesini incelemek ve üreticileri ile bir araya gelmek için Çatağıl Köyüne ziyarette bulundu. Vali Yılmaz'ın gerçekleştirdiği ziyarette kendisine Milletvekili Bayram Özçelik, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, İl Jandarma Komutanı J. Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Bağcı, İl Genel Meclisi Üyeleri Osman Karakaya ve Ecevit Alan eşlik etti.

Vali Şerif Yılmaz'ı Çatağıl Köyü Muhtarı Muzaffer Akkoç, Halıcılar Köyü Muhtarı Tuncer Kaya ve köylüler karşıladı. Fasülye Haline ziyarette bulunan Vali Yılmaz, ziyaret sırasında pazarlık yapan üretici ve alıcının pazarlıklarına katılarak satış gerçekleştirdi. Daha sonra fasülye üreticileri ile görüşen Vali Yılmaz, şeffaf çuvallar ile fasülyeyi pazarlamanın alıcıya güven verdiğini ve kaliteyi göstereceğinden dolayı üreticileri bu konuda başarılı bulduğunu dile getirdi.

Fasulye üreticilerinin yaşadığı sıkıntılara çözüm üreteceklerini belirten Vali Yılmaz, Çatağıl Köyü’ndeki fasulye toplama merkezinin bir hal konumunda ortamının düzenlenerek, bölgedeki ürünlerin daha sağlıklı ve güvenli bir şekilde pazara ulaşmasını sağlayacaklarını ifade etti. Vali Yılmaz, “İnsuyu Mağarası Türkiye'de ilk kez gündeme gelen mağaralardan bir tanesidir, Yine aynı bugün İnsuyu Bölgesi’nde birkaç bölümü içine alan üretim alanı içindeki özellikle taze fasulye ile ilgili Türkiye tüketiminin yüzde 30’unu karşılayan bir bölgedir. Bu bölgedeki üretilen ürünlerin en iyi şekilde değerlendirilip, pazara sunulması gerekiyor. Bununla ilgili şu an itibariyle mevcut içinde bulunduğumuz pazarda, hal değil burası, üretici ile tüccarın bir araya geldiği, birebir pazarlık yapıp, ürünlerin değerlendirildiği bölgedeyiz. Bölgede 4 bin kişiye istihdam sağlayan önemli bir sektör, tarım içinde de önemli bir yeri var. Fasulye dışında da bölgede seralar artmaya başladı. Fasulyeyle beraber domates gibi ürünler bölgemiz açısından önemlidir. Bölgede üretilen ürünün pazara çok fazla aracı kullanılmadan ulaştırılması birinci hedefimizdir. Bölgemizde kurulan kooperatifi daha aktif hale getirmek suretiyle bunu sağlamamız gerekiyor. İkincisi, içinde bulunduğumuz alanın hal statüsüne dönüştürülüp burada, komisyoncular tarafından işlemleri görüldükten sonra tüccarlar tarafından da işlenip, paketlenip, en iyi şekilde pazara ulaştırılması gerekiyor, bunu sağlayacak ortamın sağlanması gerekiyor. Bu çalışmayı da hep beraber gerçekleştireceğiz. Burada inşallah kısa sürede gerçekleştirirsek, üründen para kazanamadık şikayetini en aza indiririz. Bu serbest piyasa kaynaklı oluşan bir fiyat, bunun başka illerde diğer bölgelerden getirilen ürünleri bilmek lazım, ona göre ürün çeşidini geliştirip veyahut değiştirip yeni ürünle ilave etmemiz gerekiyor. Bu açıdan baktığımızda yerinde görmüş olduk. Bunun yanında da bölgemizdeki ürünlerin daha sağlıklı ve güvenli bir şekilde pazara ulaşmasındaki eksik olan konularımızla ilgili, çiftçilerimizle görüştük. Burada daha rahat ortamda üretilen ürünlerin daha kolay bir şekilde ulaşmasını sağlayacağız ve çiftçimizde daha iyi bir şekilde gelir elde etmiş olacaktır. Onlara destek ve katkımız olacaktır, çiftçilerimize kazançlarının bereketli olmasını diliyorum” dedi.

Vali Yılmaz Fasülye Hali ziyareti sonrası fasülye üretim alanında çalışan kadın işçiler ziyaret ederek onlarla görüştü. Fasülye üretim alanında çalışan kadın işçiler ile bir süre sohbet eden Vali Yılmaz, dalından kopardığı fasülyenin tadına bakarak "İnsuyu Fasülyesini vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile tüketebilirler" dedi.

Kadın İşçiler daha sonra Vali Yılmaz ve beraberindeki protokol üyeleri ile öz çekim yaptılar. Vali Yılmaz, kadın işçilere kolay gelsin diyerek oradan ayrıldı.

Vali Yılmaz, daha sonra Çatağıl Köyü sınırları içerisinde yapımı devam eden 700 metre karelik düğün salonu ve Çatağıl Köyü 2. Cami inşaatlarını ziyaret ederek incelemede bulundu. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fıstık sakızının kilosu 300 liraÖnceki Haber

Fıstık sakızının kilosu 300 lira

Yeni türlerle pamukta ithalatın azaltılması hedefleniyorSonraki Haber

Yeni türlerle pamukta ithalatın azaltılm...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar