Şekerbank

Dtso Tarımda Kooperatifleşme Konferansı Düzenliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dtso Tarımda Kooperatifleşme Konferansı Düzenliyor
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Avrupa Birliği Bilgi Merkezi ortaklığı ile 23-24 Şubat tarihlerinde, kooperatifleşme örneklerinin inceleneceği ’AB-Türkiye Tarımda Kooperatifleşme Konferansı’ düzenleyecek.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Avrupa Birliği Bilgi Merkezi ortaklığı ile 23-24 Şubat tarihlerinde, kooperatifleşme örneklerinin inceleneceği 'AB-Türkiye Tarımda Kooperatifleşme Konferansı' düzenleyecek.

AB Türkiye Delegasyonu'nun katkılarıyla gerçekleştirilecek olan konferansta AB ve Türkiye'de tarımsal kalkınmada kooperatifleşme örnekleri incelenerek AB'deki uygulamalar ile Türkiye'deki uygulamaların paylaşıldığı bir deneyim paylaşımı sağlanması ön görülüyor.

Tarım ve hayvancılığın bölge açısından oldukça önemli bir sektör olduğunu belirten DTSO Başkanı Ahmet Sayar, "Sektörde üretimin geliştirilmesi, özellikle kırsal bölgelerde üretimin desteklenmesi, aynı şekilde tarıma dayalı sanayinin geliştirilmesi için, yerelin özgünlüğüne göre farklı modellerin kurgulanması ve geliştirilmesi mümkündür" dedi.

Özellikle tarımsal üretimde, yerel kalkınmada kooperatifçiliğin geliştirilmesine yönelik çeşitli program ve çalışmaların yürütüldüğünü anlatan Sayar, "Mevcut durumda kooperatiflerin yasal süreçleri, bürokrasisi ve yerelin katılımı gibi sorunlar nedeni ile bazı örnekler dışında, özellikle bölgemizde etkinliğinin düşük olduğu görülmektedir" diye konuştu.

Bu konferansla kooperatifleşme konusunda yapılan tartışmalara ve planlanan model çalışmalarına katkı sunmayı hedeflediklerini anlatan Sayar, AB'deki uygulamalar ile Türkiye'deki uygulamaların paylaşıldığı bir deneyim paylaşımı olmasını arzuladıklarını ve özellikle konuyla ilgilenen yerel kurum ve çevrelerin katılımını önemsediklerini söyledi.

TÜRKİYE, İTALYA VE ALMANYA'DAN KONUŞMACILAR ÇEŞİTLİ SUNUMLAR YAPACAK

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Tarım ve Kırsal Kalkınma Sektör Yöneticisi Pierre-Yves Bellot tarafından AB'de Tarım ve Tarımsal Kalkınmada Kooperatifçilik başlıklı sunumla başlayacak olan konferansta, kooperatifleşmede İtalya örnekleri başlığı altında, Marco Pippolini, Fabrizio Braccini, Franca Barison ve Daniela Galante tarafından çeşitli alt başlıklarda sunumlar yapılacak.

Kooperatifleşmede Almanya örnekleri başlığı altında Alman Kooperatifleri Konfederasyonu Türkiye Temsilciliği'nden Prof. Dr. Salahattin Kumlu, Türkiye'de Kooperatifleşme öe Yerel Kalkınmada Kollektif Çözümler başlığı altında ise Köy-Koop Genel Başkanı Yakup Yıldız ile Köy-Koop Kastamonu Birlik Başkanı Erol Akar birer sunum yapacak. 

 

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kasaplar Sucuk Eylemi Yaptı, Vatandaş Karnını DoyurduÖnceki Haber

Kasaplar Sucuk Eylemi Yaptı, Vatandaş Ka...

Konya Tohum ve Konya Hayvancılık Fuarı AçıldıSonraki Haber

Konya Tohum ve Konya Hayvancılık Fuarı A...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar