Şekerbank

Denizli’de Lise Öğrencilerine Yönelik Sürdürülebilir Tarım Projesi Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Denizli’de Lise Öğrencilerine Yönelik Sürdürülebilir Tarım Projesi Başladı

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle hayata geçirilen "Sürdürülebilir Tarım Uygulamalarında Lise Öğrencilerinin Farkındalığını Artırma ve Tarım Kariyeri Gelişimlerine Katkıda Bulunma" projesi, Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen açılış töreni ile start aldı. TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında desteklenen bu proje, öğrencilerin tarım alanındaki gelişmeleri yakından takip etmelerini ve sürdürülebilir tarım konusunda bilinçlenmelerini amaçlıyor.

Projenin açılışında konuşan Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, Türkiye’nin tarımdaki önemine ve ülkemizin dünya pazarındaki yerini anlattı. Çınar, tarımın sadece bir üretim süreci olmadığını, aynı zamanda sürdürülebilirlik açısından geleceğe yatırım niteliği taşıdığını vurguladı.

Beş Gün Boyunca Zengin Etkinlikler

Beş gün boyunca sürecek proje, öğrencilerin tarıma olan ilgisini artırmayı hedefleyen çeşitli etkinliklerle dolu olacak. Akademisyenler ve ziraat mühendisleri tarafından yapılacak sunumların yanı sıra uygulamalı atölye çalışmaları, saha gezileri ve laboratuvar çalışmaları da düzenlenecek. Bu etkinliklerle öğrencilerin organik tarım, topraksız tarım gibi sürdürülebilir tarım uygulamalarını öğrenmeleri ve tarım sektöründeki yeniliklere dair bilgi sahibi olmaları sağlanacak.

Projeye 40 Anadolu Lisesi öğrencisi katılıyor. Öğrencilerin, tarım sektöründeki problemlere çözüm üretmeleri ve bu alanda girişimci olmaları teşvik ediliyor. Aynı zamanda proje, tarım kariyeri seçimi konusunda öğrencilere rehberlik ederken, geleceğin tarım liderlerini yetiştirme amacını taşıyor.

Genç Nesillerin Tarıma İlgisi Artacak

Toplamda 2 uzman, 13 eğitmen ve 4 rehberin görev aldığı proje, sağlıklı ve sürdürülebilir gıda üretiminin öneminin arttığı küresel pandemi sürecinde genç nesillerin tarıma ilgisini artırmayı hedefliyor. Projenin, Denizli’de tarım eğitiminin gelişimine ve gelecekte tarım sektöründe kariyer yapmak isteyen öğrencilere önemli katkılar sağlaması bekleniyor.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yalova’da Balıkçılık Denetimleri Sıkılaşıyor: 500 Denetim, 266 Bin TL CezaÖnceki Haber

Yalova’da Balıkçılık Denetimleri Sıkılaş...

Hassas Tarımın GeleceğiSonraki Haber

Hassas Tarımın Geleceği

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar