Şekerbank

Denizli'de KKYDP Kapsamında Hibe Sözleşmeleri İmzalandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Denizli'de KKYDP Kapsamında Hibe Sözleşmeleri İmzalandı

Denizli / Harun Göksel; Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında, Tarıma Dayalı Yatırımlarının Desteklenmesi 15. Etap 2023-2024 Başvuru Dönemi Hibe Sözleşmeleri imzalanmaya başladı. Bu süreçte Denizli'de tarımsal kalkınma adına önemli adımlar atıldı.

87 Proje Başvurusu Yapıldı

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne toplamda 87 adet proje başvurusu yapılmıştır. İl Proje Değerlendirme Komisyonu'nun incelemeleri sonucunda, 25 proje Tarım ve Orman Bakanlığı'na sunulmuştur. Bakanlık Merkez Değerlendirme Komisyonu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda ise 22 proje asil olarak kabul edilmiştir.

11 Yatırımcı ile Hibe Sözleşmesi İmzalandı

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, hibe almaya hak kazanan yatırımcıları Hibe Sözleşmesi imzalamaya davet etti. İlk etapta, 11 yatırımcı ile Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Toplantı Salonunda bir imza töreni düzenlendi.

Denizli Tarımı İçin Büyük Adım

İmza töreninde konuşan Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, projelerin Denizli tarımı ve ekonomisi için önemini vurguladı. Çınar, kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenilirliğinin güçlendirilmesi ve tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaştırılarak üretim maliyetlerinin düşürülmesinin hedeflendiğini belirtti.

Yatırımlar Tamamlanacak

Hibe desteğine hak kazanan yatırımcıların, Hibe Sözleşmesi sonrasında yatırımlarını tamamlayarak hibe desteğinden yararlanabileceklerini ifade eden Çınar, tüm yatırımcılara ve Denizli tarımına hayırlı olmasını diledi.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Narenciye üretimi ve ihracatını destekleyinÖnceki Haber

Narenciye üretimi ve ihracatını destekle...

Dünya Sağlık Örgütü de Diyor, Köpekleri Katlederek Bu Sorun Çözülmüyor!Sonraki Haber

Dünya Sağlık Örgütü de Diyor, Köpekleri...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar