Şekerbank

Denizli’de Ceviz Hasadı Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Denizli’de Ceviz Hasadı Başladı

Harun Göksel / Denizli; Denizli’de her geçen yıl artan ceviz üretim alanlarında, 2024 yılı hasat dönemi başladı. Çameli İlçesi'nde gerçekleştirilen ilk hasat, yerel yöneticilerin katılımıyla yapıldı. Modern ceviz bahçelerinde kullanılan makineler sayesinde hasat işlemleri daha hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştiriliyor.

Çameli ilçesine bağlı Cevizli Mahallesi'nde, İsa Eren'e ait ceviz bahçesinde yapılan hasat etkinliğine Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Çameli Kaymakamı Talha Tunahan Yıldırım, İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan ve Ziraat Odası Başkanı Hamit Tuncer başta olmak üzere birçok yerel yetkili katıldı.

Ceviz Üretiminde Yükseliş Bekleniyor

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, 2024 yılı ceviz hasadının yerli çeşitlerde 30 Eylül itibarıyla başladığını ve halen devam ettiğini belirtti. Çınar, Denizli'de Chandler, Şebin, Bilecik ve Fernor gibi tescilli çeşitlerin yanı sıra yerli cevizlerin de önemli bir yer tuttuğunu vurguladı. Ayrıca Denizli'nin ceviz üretimi için uygun iklim ve toprak yapısına sahip olduğunu, üretimin ağırlıklı olarak Acıpayam, Bozkurt, Çal, Çameli, Çivril, Güney ve Tavas ilçelerinde gerçekleştirildiğini belirtti.

Çınar, Türkiye genelinde ceviz üretiminin artış gösterdiğini ifade ederek, Denizli’de meyve veren yaştaki ceviz ağacı sayısının yaklaşık 998 bin olduğunu, meyve vermeyen ağaç sayısının ise 977 bin civarında olduğunu açıkladı. 2023 yılı TÜİK verilerine göre, Denizli’de 12 bin 771 hektarlık alanda 15 bin 83 ton ceviz üretimi gerçekleştirilmişti. 2024 yılı tahminlerine göre ise yaklaşık %46 oranında bir artış bekleniyor ve üretimin 22 bin tona ulaşacağı öngörülüyor.

Çameli İlçesi Ceviz Üretiminde İlk Sırada

Çameli ilçesinin iklim ve toprak özellikleri gereği ceviz yetiştiriciliği için oldukça uygun bir bölge olduğunu belirten Çınar, ilçede verimli ceviz çeşitleri ile modern bahçelerin kurulduğunu ve bu gelişmelerin Çameli’nin üretime büyük katkı sağladığını söyledi. Çameli, Denizli ilçeleri arasında ceviz üretim alanı bakımından 2. sırada yer alırken, üretim miktarı bakımından ilk sırada bulunuyor.

Vali Coşkun’dan Üreticilere Destek Mesajı

Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun ise ceviz hasadında üreticilerle bir araya gelerek İlçe tarımı hakkında bilgi aldı. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yeni destekleme modeli olan Tarımsal Üretimin Planlanması konusunda bilgi veren Vali Coşkun, bu modelin tarıma sağlayacağı katkılara değindi. Hasadın çiftçilere bereketli olmasını dileyerek üreticilere başarılar diledi.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
YÖREX’e 5 Günde 328 Bin ZiyaretçiÖnceki Haber

YÖREX’e 5 Günde 328 Bin Ziyaretçi

“Ayvalık Zeytinyağı” ATOLAB İle KorunuyorSonraki Haber

“Ayvalık Zeytinyağı” ATOLAB İle Korunuyo...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar