Şekerbank

Çiftçilere Tohum Desteği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çiftçilere Tohum Desteği
Doğu Anadolu Bölgesinin tarım ve hayvancılıktaki en önemli şehirlerinden biri olan Erzurum’da Valilik tarafından sağlanan 5 milyon liralık yem bitkisi tohum desteği çiftçiler ile Tarım Kredi ortaklarına dağıtıldı.

Erzurum Valiliğince hayvansal üretimde sürdürülebilir bir model oluşturmak için Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığının finanse ettiği, Yem Bitkileri Yetiştiriciliği Yaygınlaştırma Projesi kapsamında, Erzurum’un 20 ilçesinde 2 bin 633 çiftçiye 78 ton yonca, 76 ton korunga, 72 ton adi fiğ ve 285 torba silajlık mısır tohumluklarının tamamı Erzurum Tarım Kredi Kooperatifi tarafından tedarik edilerek dağıtımı gerçekleştirildi

Proje kapsamında dağıtımı yapılan tohumlarla 26 bin dekar alanda yonca, 6.3 bin dekar alanda korunga, 6 bin dekar alanda fiğ ve 1.4 bin dekar alanda silajlık mısır ve 39.7 bin dekar alanda ise yem bitkileri ekimi yapılacak.

Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsünde düzenlenen programda konuşma yapan Erzurum Valisi Okay Memiş“Erzurumlulara verdiğimiz sözü tuttuk ve bugün çiftçilere Valilik bütçesinden 5 milyon lira ayırarak tohumluk dağıtıyoruz. Bu dağıtımın tohumun toprakla buluşacağı zamanda olmasından dolayı ayrıca mutluyuz. Hayvancılığın en önemli girdisi olan yem tohumu desteğiyle 2019-2020 yılları içerisinde en az 1 milyona yakın büyükbaş hayvan varlığı hedefliyoruz.” dedi.

Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliğine bağlı Erzurum Tarım Kredi Kooperatifi ortakları ile çiftçiler çuvallarla almış oldukları tohumların mutluluğunu yaşadı.

Tohum dağıtım törenine; Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Akar, Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Müdürü Ali Karaarslan, tarım kuruluşlarının yetkilileri, Tarım Kredi ortakları ile çok sayıda çiftçi ve davetli katıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Meteoroloji tarih verip uyardı! Yeni bir soğuk hava dalgası...Önceki Haber

Meteoroloji tarih verip uyardı! Yeni bir...

Bakan Pakdemirli Açıkladı! Sofralık Zeytine Prim MüjdesiSonraki Haber

Bakan Pakdemirli Açıkladı! Sofralık Zeyt...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar