Şekerbank

Çiftçilere patates böceği uyarısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çiftçilere patates böceği uyarısı
Çiftçilere patates böceği uyarısı

Yaklaşık 3000 dekar gibi bir patates ekim alanına sahip olan Seydikemer'de patates hastalık,  zararlı sörveyleri ve patates üretim alanlarının kontrolleri düzenli bir şekilde yapılmaya devam ediyor.

Konu hakkında bilgi veren İlçe Müdürü Engin Maraşlı ve Bitki Koruma Birimi elemanları ; "İlçemize bağlı Bekçiler, Çaltılar, Doğanlar ve Kayabaşı mahallelerindeki patates üretim alanlarının haftalık izlendiğini, sörvey programında olan karantina etmenlerinin sürekli kontrol edildiğini, patates böceğinin son günlerde yoğun bir şekilde zarar yapmaya başladığını, üreticilerin ilaçlama konusunda uyarıldığını ayrıca programlardan bağımsız patatesteki diğer hastalık, zararlı sörveylerinin de düzenli şekilde yapılarak üreticilerin bire bir bilgilendirildiğini " söyledi

Ayrıca patates böceği ile ilgili yaptıkları açıklamada ise; patates yaprağında çoğalan böceğin yaprağın kenarından veya ortasından yemek suretiyle bitkinin yok olmasına neden olduğunu ifade etti. Patates böceğine karşı kimyasal ve doğal yöntemlerle mücadele edilebileceğine dikkati çeken teknik personel "Kimyasal mücadele ilk larvalar görüldüğünde yapılmalı, yumurtaların açılması beklenmelidir. İlaçlamalar sabahın erken saatlerinde ya da öğleden sonra güneşin etkisinin azaldığı vakitlerde yapılmalıdır. Mücadele doğal yöntemlerle de desteklenmelidir. Bu yöntemin başında patates böceklerinin teker teker toplanıp imha edilmesi gelmektedir. Patates bitkisine bakıldığı zaman büyüklüğü nedeniyle kolayca görülebilen ve çok yavaş hareket ettikleri için kaçamayan bu böcekler, eldiven giyilmiş elle teker teker toplanıp imha edilmeli. Tabii bu doğal yöntem daha çok küçük yetiştiriciler için geçerlidir. Diğer taraftan üreticiler patates hasadının tamamen yapılmasına ve tarlada kesinlikle patates kalıntısı bırakmamaya dikkat etmelidir" dedi.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aşılı Asma Fidanı Üretimi Projesi Hayata GeçiyorÖnceki Haber

Aşılı Asma Fidanı Üretimi Projesi Hayata...

Silajlık Soya ve Mısır Hasadı YapıldıSonraki Haber

Silajlık Soya ve Mısır Hasadı Yapıldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar