Şekerbank

"Çiftçi Çocukları ARGE Yapıyor" Projesi İçin Protokol İmzalandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Çiftçi Çocukları ARGE Yapıyor" Projesi İçin Protokol İmzalandı

Antalya'nın tarımsal geleceğini şekillendirecek önemli bir adım daha atıldı. "Çiftçi Çocukları ARGE Yapıyor" projesi kapsamında, Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (BATEM) arasında bir protokol imzalandı. Protokol, BATEM Müdürü Dr. Abdullah Ünlü ve Antalya İl Tarım ve Orman Müdürü Fırat Erkal tarafından imzalanarak projeye resmiyet kazandırıldı.

Proje, Antalya'nın 19 ilçesindeki aktif çiftçilik yapan ailelerin 12-14 yaş arasındaki 665 çocuğunu tarımsal araştırma ve geliştirme (ARGE) faaliyetleriyle tanıştırmayı amaçlıyor. Bu kapsamda çocuklar, modern tarım tekniklerini uygulamalı olarak öğrenme fırsatı bulacaklar. Bitki ıslahı, biyoteknoloji, toprak bilimi, su yönetimi ve entegre zararlı yönetimi gibi birçok alanda bilgi sahibi olacak olan çocuklar, gelecekte tarım sektöründe yenilikçi yaklaşımlar geliştirme potansiyeline sahip olacaklar.

Protokol imza töreninde konuşan BATEM Müdürü Dr. Abdullah Münlü, projenin Antalya tarımı için önemine değinerek, "Bu proje, genç nesillerin tarıma olan ilgisini artırmayı ve onları geleceğin tarım liderleri olarak yetiştirmeyi hedefliyor. Tarımın bilimsel temellerle desteklenmesi, Antalya'nın tarımsal üretim kapasitesini daha da güçlendirecektir," dedi.

Antalya İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Fırat Erkal ise, "Çiftçi çocuklarımızın tarımın modern yüzüyle tanışmalarını sağlayarak, gelecekte daha bilinçli ve yenilikçi çiftçiler olmalarını amaçlıyoruz. Bu proje ile Antalya'nın tarımsal potansiyelini en üst seviyeye çıkarmayı hedefliyoruz," şeklinde konuştu. Antalya'nın tarımsal gelişimine katkı sağlayacak bu proje, bölgedeki genç çiftçilerin ve ailelerinin geleceğine ışık tutacak.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kuru incirde ilk gemi 25 Eylül’de hareket edecekÖnceki Haber

Kuru incirde ilk gemi 25 Eylül’de hareke...

Çarşamba'da 2024 Yılı Fındık Hasadı Etkinliği GerçekleştirildiSonraki Haber

Çarşamba'da 2024 Yılı Fındık Hasadı Etki...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar