Şekerbank

Çarşamba'da 2024 Yılı Fındık Hasadı Etkinliği Gerçekleştirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çarşamba'da 2024 Yılı Fındık Hasadı Etkinliği Gerçekleştirildi

Samsun’un Çarşamba ilçesi Yukarı Kavacık Mahallesi’nde, 2024 yılı fındık hasadı etkinliği düzenlendi. Etkinliğe, Çarşamba Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam, Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam, Çarşamba İlçe Jandarma Komutanı, siyasi parti temsilcileri, ilçe kurum amirleri, Ticaret Borsası Meclis Başkanı, Ziraat Odası Başkanı ve birçok üretici katıldı.

Etkinlikte konuşan Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam, Çarşamba’nın Türkiye'de en fazla fındık üretilen ilçe konumunda olduğunu belirterek, “Çarşamba ilçemizde 589 bin 220 dekar tarımsal üretim alanı bulunmakta olup, bu alanın 455 bin dekarında fındık üretimi yapılmaktadır. İlçemizde 415 bin dekar fındık alanı verim çağına ulaşmış durumda. 2024 yılı fındık rekoltesinin 130-140 kg/da arasında olacağı tahmin edilmekte ve bu verilere göre 2024 yılında toplam fındık üretiminin 53.950-58.100 ton arasında gerçekleşmesi beklenmektedir,” dedi.

Fındık hasadının geleneksel yöntemlerin yanı sıra makine ve file kullanılarak da yapıldığını belirten Sağlam, “Bakanlığımız, 2022-2024 yılları arasında 68 üreticiye file desteği sağladı ve 2024 yılında 40 üreticiye 1162 dekar alanda kullanılmak üzere file dağıtımı gerçekleştirdi,” diye ekledi. Fındığın ekonomik anlamda büyük bir değere sahip olduğunu vurgulayan Sağlam, hasadın sahil kesiminde 15 Ağustos, orta kesimde 8 Ağustos, yüksek kesimde ise 22 Ağustos 2024 tarihinde başlayacağını duyurdu.

Çarşamba Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam ise konuşmasında Türkiye’nin, fındık üretimi ve ihracatında dünya lideri olduğunu vurguladı. “Fındık, ülkemizin en önemli tarım ürünlerinden ve ihracat kaynaklarından biridir. Fındık, bölgemiz ve ilimiz için yöre halkının en önemli geçim kaynağıdır. Sektöre yönelik sorunların tespit edilmesi ve bu sorunların çözümüne yönelik gerekli tedbirlerin alınması, sadece Karadeniz bölgesi için değil, Türkiye ekonomisi için de büyük önem taşımaktadır,” dedi. Kaymakam Sağlam, üreticilere bol ve bereketli bir hasat dönemi dileyerek, emeği geçen tüm kurum ve çalışanlara teşekkür etti.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
"Çiftçi Çocukları ARGE Yapıyor" Projesi İçin Protokol İmzalandıÖnceki Haber

"Çiftçi Çocukları ARGE Yapıyor" Projesi...

CHP'li Sarıbal: "AKP'nin Tarım Politikaları Türkiye'yi İthalata Mahkum Etti"Sonraki Haber

CHP'li Sarıbal: "AKP'nin Tarım Politikal...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar