Şekerbank

'Bursa Siyahı' İncir Paneli Gerçekleştirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
'Bursa Siyahı' İncir Paneli Gerçekleştirildi
Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği organizasyonunda, "Bursa Siyahı" incirinin ihracatta karşılaştığı sorunları ve çözüm önerilerini görüşmek ve ihracatı arttırıcı stratejiler geliştirmek üzere, ihracatçılar ile üreticilerin bir araya geldiği "2015 Sezonu Bursa Siyahı İncir İhracatını Değerlendirme Paneli" Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer ÇELİK'in katılımı ile gerçekleştirildi.

Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ömer ÇELİK panelin açılışında yatığı konuşmasında; " 2014 yılı Bursa Siyahı incir ihracatının  18.000 ton taze,  3.000 ton dondurulmuş olmak  üzere toplam 21.000 ton olarak  gerçekleşmiştir.

Bursa Siyahı İnciri Bursa'da üretilen ve yine Bursa ile özdeşleşmiş, diğer ürünlerle kıyaslandığında üretim alanı ve miktarı bakımından daha az olmasına rağmen ihracat sebebiyle ekonomik getirisinin çok daha yüksek bir ürünümüzdür."

Kurulacak Ekiplerle Uygulamalar Kontrol Edilecek

Bursa Siyahı İnciri üretiminde yasaklı olan ethephon uygulamasından üreticilerimizin uzak durmalarını  isteyen İl Müdürü ÇELİK, "İl Müdürlüğü olarak her yıl olduğu gibi 10 ekiple söz konusu uygulamaların kontrol edileceğini ve incir ihracatına sekte vurulmaması için gerekli önlemler alınacaktır.

Bursa Siyahı İncir üreticilerinin üretim ve pazarlama imkanlarının geliştirilmesinde İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak üreticilere her zaman yardımcı olmaya ve yol göstermeye devam edeceğiz." dedi.

Panelist olarak katılım sağlayan  Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Beyami UĞUR. Konuşmasında, dünyada ve ülkemizde incir yetiştiriciliği,  Bursa  Siyahı İnciri' nin  ülke ekonomisine katkısı ve üretimde Bursa ilinin Türkiye ve Dünya'da önemi, incir yetiştiriciliği ile ilgili Müdürlüğümüz tarafından yürütülen çalışmalar, İlimizde görülen incir hastalık ve zararlıları ile mücadele yöntemleri  hakkında  açıklamalar yaparak, Bursa Siyahı İnciri İçin Uygun İlek İnciri Çeşit ve Tiplerinin Saptanması ve İlek Bahçesi Kurulması Projesi,  Bursa İlinde Akdeniz Meyve Sineği'nden (ceratitis capitata) Ari Alan Tesis Edilmesi Projesi,  İncir Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi (EKÜY) Projesi hakkında bilgiler verdi.

    İlekleme Konusunda Bilgilendirme Çalışmaları, Ethephon Uygulamaları, Organik İncir Yetiştiriciliği, Hasat ve İhraç Tarihlerini Belirleme Komisyonu çalışmaları ile panel sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Balıkesir, hayvansal yem üretiminde liderÖnceki Haber

Balıkesir, hayvansal yem üretiminde lide...

Çekirdeksiz geçci mandalina için girişimler başladıSonraki Haber

Çekirdeksiz geçci mandalina için girişim...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar