Şekerbank

Başkale’de Evinin Bodrumunda İstiridye Mantarı Yetiştiriyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkale’de Evinin Bodrumunda İstiridye Mantarı Yetiştiriyor
Van’ın Başkale ilçesinde boş zamanını değerlendirmek için eşinin önerisiyle evinin bodrum katında istiridye mantarı yetiştiren Ferhat Tezel, işini büyütüp yurt genelinde satışa başlamak istiyor.

Van’ın Başkale ilçesinde boş zamanını değerlendirmek için eşinin önerisiyle evinin bodrum katında istiridye mantarı yetiştiren Ferhat Tezel, işini büyütüp yurt genelinde satışa başlamak istiyor. Başkale ilçesi Yenimahalle’de ikamet eden 38 yaşındaki 2 çocuk babası Ferhat Tezel, boş zamanını değerlendirmek için istiridye mantarına ilgisi üzerine internette konuyla ilgili araştırma yaptı.

İnternet üzerinden mantar tohumu temin eden Tezel, evinin bodrum katında, naylon poşetlerde istiridye mantarı üretmeye başladı. Hobi olarak başladığı ve zamanla işini büyütmek isteyen Tezel, internet aracılığıyla yurdun dört bir yanına Başkale’de istiridye mantarı satmayı hedefliyor.

Tezel, yaptığı açıklamada, hobi olarak başladığı üreticiliği zamanla meslek haline getirdiğini söyledi. Bölgede istiridye mantarı üretiminin az olduğunu anlatan Tezel, şöyle konuştu: "İstiridye mantarı üretmeye hobi olarak başladım. Şu an bütün işlemleri bitirdim. Buğday samanı ve ağaç talaşı kullanıyorum. 80 derecede kaynatıldıktan sonra tüm bakteriler ölüyor. Bu işlemden sonra poşetin içerisine koyuyorum. Mantar üretimi doğal yapıldığı için lezzeti de farklı oluyor. Tadı oldukça güzel, besin değeri de oldukça yüksek. Pek çok sağlık sorununa iyi geldiği uzmanlar tarafından açıklanıyor. Her türlü yemekte kullanılabiliyor. Mantarı, çevremizdeki insanlar tüketmeye başladıkça değerini ve lezzetini anladı."

Hijyenik koşullarda ürettikleri mantara gösterilen ilgiden memnun olduğunu dile getiren Tezel, istiridye mantarı üretiminden keyif aldığını, zamanla üretimi daha da arttırmayı hedeflediğini sözlerine ekledi.

Başkale Ziraat Odası Başkanı Rahmi Aşkan da 'Organik Tarım Eğitimi Projesi' kapsamında Başkale İmam Hatip Ortaokulu 5/B sınıfı öğrencileri ile birlikte Tezel’in evinde yaptığı çalışmayı inceledi.

Organik Mantar üretimi yapan Tezel’den üretime ne zaman ve nasıl başladığı konusunda bilgi alan öğrenciler Organik üretim sahasını gezdiler.

Ziraat Odası Rahmi Aşkan da Mantar üreticisi Tezel’e destek vereceklerini belirterek “Biz de Ziraat odası olarak Ferhat kardeşimizin yanındayız. Bu küçük yerde başlayan üretimin daha geniş alanlara ve ilçemizde diğer çiftçilere örnek olması için çalışacağız. Başkale’yi tarımda Türkiye’ye tanıtacağız. Çiftçilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Ferhat kardeşimizin diğer çiftçilere de örnek olacağını düşünüyoruz. Kendisini tebrik ediyoruz” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Doğanşehir’de 20 Bin Ton Elma Üretimi BekleniyorÖnceki Haber

Doğanşehir’de 20 Bin Ton Elma Üretimi Be...

Köhnü Üzümünün Respiratör Miktarı Diğer Üzümlerin 10 KatıSonraki Haber

Köhnü Üzümünün Respiratör Miktarı Diğer...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar